Main Content

Komická situácia v Prešove, nový tréner zháňa svoju licenciu v USA

štvrtok, 27. október 2016 12:15 | Autor: Filip Chudý

Komická situácia v Prešove, nový tréner zháňa svoju licenciu v USA
Komická situácia v Prešove, nový tréner zháňa svoju licenciu v USA | zdroj: © TASR

Futbalistov Prešova viedli v ostatných troch kolách traja rôzni tréneri, pričom sa môže stať, že po Vargovom odvolaní a oznámení mena jeho nástupcu sa čoskoro bude hľadať na východe ďalší hlavný tréner.

Zaujímavá situácia sa zrodila u nováčika najvyššej súťaže Tatrana Prešov. Ten po letnej zmene pravidiel mohol aj oficiálne v najvyššej súťaži viesť študent najvyššej EURO PRO licencie Stanislav Varga, po starom by musel byť vedený ako hlavný tréner niekto iný. No Varga vo funkcii vydržal len prvú tretinu súťaže a po októbrovej reprezentačnej prestávke bol odvolaný.

Prešov vtedy oznámil, že novým trénerom sa stane Rakúšan Günter Kronsteiner, no prvý zápas po Vargovom odvolaní proti Ružomberku (2:1) bude ešte pod taktovkou dovtedajšieho asistenta trénera Jána Karaffu. Ten bol následne tiež odvolaný z funkcie a novým asistentom trénera sa stal Miroslav Jantek, ktorý viedol Tatran ako zaskakujúci hlavný tréner v Michalovciach (2:2).

Dôvodom toho, prečo sa Kronsteiner ešte neposadil na prešovskú lavičku má byť to, že údajne nespĺňa licenčné kritériá. „Keď bol naposledy v USA, tak tam niekde sa jeho papiere a licencia stratili, pričom tam tréner bude volať. Pokiaľ by sa stalo, že tú licenciu nenájdu, budeme musieť pristúpiť k iným krokom,“ povedal pre TA3 generálny manažér Tatrana Prešov Marek Trávniček..  Provizórne riešenie môže byť ešte na najbližší zápas so Žilinou, no najneskôr potom bude musieť Prešov predložiť zväzu novú zmluvu s hlavným trénerom.