Main Content

Ovečkin chce dávať ešte viac gólov. Upravil kvôli tomu tréning

piatok, 2. december 2016 11:44 | Autor: Dávid Lech

Ovečkin chce dávať ešte viac gólov. Upravil kvôli tomu tréning
Ovečkin chce dávať ešte viac gólov. Upravil kvôli tomu tréning | zdroj: © TASR

Alexander Ovečkin sa rozhodol, že chce navýšiť už tak obdivuhodný počet nastrieľaných gólov. Preto sa rozhodol, že začne s tréningom hernej činnosti, ktorú doposiaľ zanedbával.

Kapitán Washingtonu Capitals po ukončení tréningovej jednotky ostal na ľade, zaparkoval svoju 187-centimetrov vysokú a 108 kilogramov vážiacu postavu pred bránu a obranca Taylor Chorney s asistentom trénera Toddom Reirdenom na neho začali páliť puky.

Nebol to trest. Alexander Ovečkin chce strieľať viac gólov a preto začal trénovať tečovanie pukov. „Každý zápas máte možnosť zhruba dva alebo trikrát stáť pred bránou a tečovať puk. V súčasnosti padá veľa gólov spred brány. Ak urobíte rozruch a využívate svoje telo, brankár nič nevidí. Práve na tom teraz pracujem,“ vysvetľoval oficiálnej stránke NHL „ruský cár.“

Rodák z Moskvy sa na tréning tečovania pukov zameral po rozhovore s trénerom Barrym Trotzom, ktorý sa uskutočnil ešte pred začiatkom novej sezóny. „Nemôžem mu hovoriť, ako má dávať góly. To robí už dlho a robí to dobre. Ale môžem mu pomôcť ako vylepšiť jeho hru v niektorých činnostiach,“ nechal sa počuť lodivod „Caps“ pre nhl.com.

Od vstupu do NHL je Ovečkinovou túžbou strieľať góly. A tak na seba výsledok nenechal dlho čakať. Začal tvrdo trénovať na tečovaní pukov a výsledkom toho zatiaľ je, že 4 zo svojich 12 presných zásahov v tejto sezóne zaznamenal po priťuknutí puku do strely spoluhráča, čo kvituje aj lodivod tímu: „Hra sa mení a tak aj on hľadá nové spôsoby ako sa presadiť. Chce to pridať do svojej hry. Je veľký, ťažký a silný a akonáhle príde pred bránu, je takmer nemožné ho odtiaľ dostať. Som si istý, že si tam nájde niekoľko stratených pukov.

Samotný kanonier si takúto hru pochvaľuje. Nikdy nemal problém s fyzickou hrou a tak sa pred bránou v skrumážach cíti ako doma. „Puk vás môže zasiahnuť kdekoľvek, je to ťažké. Ale je to na nezaplatenie. Nikdy neviete ako sa puk odrazí a kam pôjde alebo kedy obranca vystrelí. Niekedy to chce jednoducho len šťastie (pri odraze puku pozn. red.), ktoré môže pomôcť vyhrať niekoľko zápasov,“ uzatvára Rus svoje vysvetľovanie prečo sa dal na tréning tečov. S dvanástimi gólmi je Ovečkin šiestym najlepším strelcom profiligy. Na prvého Sidneyho Crosbyho stráca 4 presné zásahy.