Main Content

Slová chvály na adresu Haláka, ktorý stále nevie, či ho vymenia

štvrtok, 8. december 2016 10:54 | Autor: Marek Psota

Slová chvály na adresu Haláka, ktorý stále nevie, či ho vymenia
Slová chvály na adresu Haláka, ktorý stále nevie, či ho vymenia | zdroj: © TASR

Brankár New Yorku Islanders Jaroslav Halák podal v mestskom derby s Rangers skvelý výkon, keď z 38 striel inkasoval len dva góly, čím výraznou mierou prispel k výhre ostrovanov 4:2.

Slovenský brankár sa činil už v úvodnej tretine, kedy zaznamenal až 16 zákrokov. Celkovo v zápase kryl 36 striel, za čo si vyslúžil honor prvej hviezdy stretnutia. Hráčov Rangers tak miestami dostával do zúfalstva. Prekonať Haláka sa podarilo iba Veseyovi a Staalovi.

Víťazstvo je zásluhou celého tímu. V ďalšom období budeme potrebovať viacej takýchto zápasov, pretože musíme ďalej zbierať body a víťaziť,“ skonštatoval Halák po zápase.

Jeho výkon ocenil aj tréner jazdcov Alain Vigneault, ktorý pre NHL.com povedal: „V prvej tretine sme mali v našich presilovkách naozaj dobré šance, no ich brankár predviedol niekoľko výborných zákrokov. Myslím si, že sme bojovali a skúšali sme sa vrátiť do zápasu, ale ich gólman bol dnes bezpochyby najlepším hráčom na ľade.“



VIDEO: Skvelé zákroky
Jaroslava Haláka proti NY Rangers

31-ročný Bratislavčan svojím výborným výkonom aspoň na istý čas utíšil silnejúce hlasy, ktoré hovorili o jeho výmene do iného mužstva. Avizovalo to dokonca samotné vedenie klubu. „Tieto záležitostí idú mimo mňa. Je na vedení, pre aké kroky sa rozhodne. Neovplyvním to, či ma vymenia,“ povedal Halák v rozhovore pre sport.sk.

V tejto sezóne nedostáva slovenský brankár toľko priestoru, koľko by si prial a o post brankárskej jednotky bojuje s Nemcom Thomasom Greissom. Islanders sú aj napriek výhre stále na chvoste Východnej konferencie, pričom na play-off strácajú šesť bodov.

Newyorské derby znamenalo aj tohtosezónnu premiéru v NHL pre Mareka Hrivíka, ktorý v zostave Rangers nahradil Rakúšana Grabnera. 25-ročný krídelník nemal príliš dôvod na radosť, keďže okrem prehry si na svoje konto pripísal jednu mínusku a dva neúspešné strelecké pokusy. Na ľade strávil vyše 10 minút.

 

Odporúčané články