Main Content

Ideálna zostava 19. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 12. december 2016 14:31 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 19. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 19. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

V poslednom kole jesene si Žilina opätovne upevnila majstrovský krok, čo podporili zaváhania jej najbližších prenasledovateľov. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Jozef Talian (Prešov) – Keď posledný cestuje k druhému, mala by to byť jasná záležitosť, ale nakoniec nebola. O to sa postarali zákroky prešovského brankára Taliana, ktorý udržal nádeje hostí na vytúžený bod. Hlavne v zlomových momentoch svoje mužstvo podržal, najviac zrejme pri hlavičke Šafranka v závere duelu.

Obrancovia

Ernest Mabouka (Žilina) – Kamerunskému futbalistovi nedeľné michalovské menu chutilo. Súper totiž veľmi neútočil. To Mabouka mal zrejme viac útočných výpadov, ako hráči hostí dokopy. Odmeny sa dočkal pri štvrtom presnom zásahu, keď jeho prihrávku využil Hlohovský.

Marko Živkovič (Dunajská Streda) – V poslednom kole si čisté konto dokázala udržať iba dunajskostredská defenzíva, na čom mal Živkovič veľký podiel. No nielen to, pretože tento Srb prihral aj na víťazný presný zásah. Odkedy dostal po príchode nového trénera šancu, odvtedy sa zaradil medzi najlepších hráčov DAC-u.

Denis Vavro (Žilina) – Aj na záver jesene potvrdil dobrú formu v prvej polovici tohto ročníka, ktorá bola vo veľkom rozpore s tým, čo predvádzal v minulých sezónach. Dokým bol v nedeľu na trávniku, hostia si takmer ani neškrtli, navyše po jeho pase si dal Podhorin vlastný gól, ktorý sa ukázal ako víťazný.

Jaroslav Machovec (Myjava) – Podpísal sa pod rýchly úvodný gól, keď jeho center sklepol Abrahám na presne zakončujúceho Pekára. Potom sa Myjava stiahla a dokázala odolávať aspoň do remízového stavu. Machovec v stretnutí znepríjemnil život Schetovi až natoľko, že ten bol z toho maximálne frustrovaný...

Stredopoliari

Martin Chrien (Ružomberok) – V závere jesene sa rozohral k takým výkonom, aké ukazoval v úvode sezóny. Síce nemal gólovú fazónu ako predtým, ale aj bez nej bol neprehliadnuteľný. Liptáci proti Senici zaslúžene vyhrali, o ich hernú prevahu sa z veľkej časti postaral práve Chrien, ktorý navyše prihral na úvodný gól.

Michal Škvarka (Žilina) – Vo veľkom sa podieľal na ďalšej žilinskej demontáži. Svoje štatistiky obohatil tentoraz o dve gólové asistencie, keď na začiatku druhého polčasu presným centrom našiel hlavu Haskiča a v závere naservíroval Kašovi loptu doslovne pred úplne prázdnu bránu.

Michal Breznaník (Podbrezová) – Aj v poslednom jesennom kole potvrdil, že bol jednou z najlepších letných posíl v rámci našej ligy. Proti Prešovu bol najaktívnejším hráčom stretnutia, v ktorom aj otvoril skóre peknou strelou jeho slabšou pravačkou. Mohol dať aj viac gólov, ale brankár hostí bol proti.

Útočníci

Nikolas Špalek (Žilina) – Aký je pre Žilinu dôležitý hráč, to sa proti Michalovciam ukázalo najviac vtedy, keď na trávniku nebol. Pretože hlavne po jeho odchode sa znížila výkonnosť ofenzívneho žilinského stroja natoľko, že pre hostí boli zrazu žilinskí hráči brániteľní. Navyše Špalek celý zápas gólom aj rozbehol.

Nermin Haskič (Žilina) – Útočník z Bosny a Hercegoviny je špecialista na sedemgólové výsledky. Žiaril nielen pri demontáži Trnavy, ale aj Michaloviec. Strelil dva góly, keď využil prihrávky od Hlohovského a Škvarku. Prvému menovanému gólovú asistenciu neskôr aj vrátil.

Filip Hlohovský (Žilina) – Jeseň zakončil presne v takom štýle, v akom sa prezentoval prakticky takmer v každom zápase. Do siete Michaloviec poslal dva gólové pozdravy, vďaka čomu si upevnil vedúce postavenie v tabuľke strelcov. Tiež ukázal, že vie na góly aj prihrávať, keď obslúžil Haskiča.