Main Content

Myjavčania: „Smutné, trápne, nezmyselné, tohto sa zúčastňovať nechceme...“

sobota, 17. december 2016 12:45 | Autor: Filip Chudý

Myjavčania: „Smutné, trápne, nezmyselné, tohto sa zúčastňovať nechceme...“
Myjavčania: „Smutné, trápne, nezmyselné, tohto sa zúčastňovať nechceme...“ | zdroj: © TASR

Na rozdané tresty zo zápasu Myjava – Slovan zareagovalo vedenie Spartaka, ktorému sa nepáčia, ako celé riadenie nášho športu a nechcú sa na tom zúčastňovať. Cez víkend sa v Myjave rozhodnú.

Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) trestala za šarvátku v zápase Myjava – Slovan nasledovne. Mitchell Schet zo Slovana si nezahrá 6 týždňov a potrestaní boli aj Myjavčania Vladimír Kukoľ (4 týždne), Ivan Ostojič (3 týždne) a Denis Duga (2 zápasy). Vynesené za tento zápas boli aj ďalšie tresty. Vukan Savičevič dostal za svoje vylúčenie, ktoré ešte bolo pred šarvátkou, stop na jeden zápas a k tomu pokutu 500 eur za kopnutie do reklamného panelu. Generálny manažér Myjavy Peter Halabrín má do konca sezóny zakázaný vstup do priestorov umožňujúcich styk s delegovanými osobami a tréner Mikuláš Radványi ešte musí poslať svoje stanovisko k vyjadreniam do médií na adresu delegovaných osôb.

Vedenie klubu Spartak Myjava následne vydalo svoje stanovisko k rozhodnutiu DK SFZ, ktoré vám prinášame, pričom je pod ním podpísaný prezident Spartaka Myjava Pavel Halabrín:

„Zápas v uplynulú sobotu bol úrovňou a nasadením nadštandardný ligový zápas. Mal v sebe napätie, úsilie, bojovnosť i férovosť. Jediní, ktorí ho nezvládli, boli rozhodcovia. To bolo aj dôvodom incidentu, ktorý sme nevyprovokovali a usporiadateľsky zvládli. Keď sme dostali neoficiálne informácie o treste pre nás, považovali sme to za hlúposť či žart. Bohužiaľ, úradná správa DK SFZ s potrestaním troch hráčov, vyšetrovaním trénera a trestom pre generálneho manažéra, je fakt. Smutný, trápny, nezmyselný... Taký, ako celé riadenie nášho športu. Tohto sa my zúčastňovať nechceme. Počas nadchádzajúceho víkendu vedenie klubu rozhodne.“