Main Content

Veľká pocta pre Fortuna ligu, hráči z nej opäť idú na veľký šampionát

piatok, 6. január 2017 13:12 | Autor: Filip Chudý

Veľká pocta pre Fortuna ligu, hráči z nej opäť idú na veľký šampionát
Veľká pocta pre Fortuna ligu, hráči z nej opäť idú na veľký šampionát | zdroj: © TASR

Naša najvyššia súťaž sa môže pochváliť ďalším čiastkovým úspechom, keď ďalší jej hráči budú účastníkmi veľkého turnaja. Kto teraz nadviaže na letné Euro a účasť Muchu, Salátu, Priskina a Pečovského?

Futbaloví fanúšikovia na Slovensku si už zvykli, že každý druhý rok na prelome januára a februára nemusia len tak čakať na začiatok jarnej časti našej najvyššej súťaže, ale môžu si tiež vychutnať súťažné zápasy na africkom šampionáte. No a v ostaných rokoch sa k tomu pridáva ešte jeden príjemný zvyk, že na ňom môžu držať palce hráčom z našej ligy.

Už tretíkrát za sebou bude totiž mať na Africkom pohári národom zastúpenie aj naša najvyššia súťaž. V roku 2013 to bol vtedy žilinský stopér Serge Akakpo, ktorý reprezentoval Togo. V roku 2015 si zas zahral na majstrovstvách Afriky aj Guinejčan Seydouba Soumah zo Slovana Bratislava. Teraz Guinea nepostúpila, ale aj tak budeme mať na turnaji v Gabone zastúpenie.

Do záverečnej nominácie belgického trénera Kamerunu Huga Broosa sa totiž dostali až dvaja hráči z Fortuna ligy. Je to žilinský pravý obranca Ernest Mabouka a trnavský útočník Robert Tambe. Viacero hviezdnych kamerunských hráčov totiž ukončilo reprezentačnú kariéru, resp. sa v tejto krajine rozhodli výrazne obmeniť národný tím. Aj preto sa v ňom nachádza toľko nováčikov, medzi nimi aj nám známi hráči. Súpermi Kamerunu budú v skupine A domáci Gabon, Burkina Faso a Guinea-Bissau. Svojim klubom tak budú Mabouka a Tambe chýbať ešte minimálne tri týždne.

Pre zaujímavosť, na tomto turnaji si opäť môže zahrať Serge Akakpo a Pobrežie Slonoviny môže reprezentovať bývalý hráč Slovana Mamadou Bagayoko.