Main Content

Paul Pogba verí, že raz zabojuje o Zlatú loptu. Za nástupcu Messiho s Ronaldom ale považuje niekoho iného

nedeľa, 15. január 2017 13:05 | Autor: Jakub Vaverka

Paul Pogba verí, že raz zabojuje o Zlatú loptu. Za nástupcu Messiho s Ronaldom ale považuje niekoho iného
Paul Pogba verí, že raz zabojuje o Zlatú loptu. Za nástupcu Messiho s Ronaldom ale považuje niekoho iného | zdroj: © TASR

Aktuálne najdrahší futbalista sveta Paul Pogba patrí medzi hráčov s najväčším herným potenciálom. Záložník Manchester United sa v rozhovore pre FourFourTwo zamyslel nad budúcnosťou ankety Zlatá lopta a tým, kto má podľa neho šancu v budúcnosti zaujať miesto Ronalda s Messim.

Pogba, ktorý v lete vymenil Juventus Turín za Manchester United, verí, že jedného dňa sa medzi najlepšiu trojicu na svete môže dostať aj on sám. „Možno sa jedného dňa ocitnem medzi troma finalistami. Vyhrať Zlatú loptu je mojím hlavným cieľom, no je tu veľké množstvo ďalších kandidátov,“ začal pre ​FourFourTwo.

Anketu organizovanú časopisom France Football v posledných deviatich rokoch ovládli portugalský krídelník Cristiano Ronaldo a argentínska megahviezda Lionel Messi. Pogba hovorí o hráčoch, ktorí by mohli Messiho s Ronaldom nahradiť. „Nikdy neviete, dokedy vydržia. V budúcnosti by som favorizoval Neymara, Edena Hazarda či Marca Reusa,“ reprodukuje Pogbove slová pre zmenu ESPN Brazil

„Je veľa mladých hráčov, ktorí ich môžu nahradiť. Nedá sa to presne určiť, pretože sezóna je dlhá a hráč sa môže na polroka či na celý rok zraniť. Verím, že sa nik nezraní, no nikdy neviete, čo sa môže udiať,“ myslí si francúzsky reprezentant, ktorého kvôli dlhým končatinám v Juventuse prezývali „Chobotnica“.

Pogba chová veľký obdiv hlavne k brazílskemu útočníkovi FC Barcelona Neymarovi. „Neymar je budúcnosť. Je budúcnosť a zároveň prítomnosť. Jeho hra mi prináša radosť. Som hráč, hrám futbal, no keď sa pozriem na neho, som šťastný. Má skvelú techniku, pôsobí, ako keby na ihrisku tancoval. Dáva góly, prihráva na ne, dribluje. Hrá pre seba, hrá aj pre ostatných. Páči sa mi to,“ zakončil Pogba.