Main Content

FOTO: Juventus odhalil nové logo: Zabudnite na oválny tvar, pre mnohých je šokom! (fotky vnútri)

utorok, 17. január 2017 10:00 | Autor: Squashmaster

Juventus Turín (Ilustračné foto)
Juventus Turín (Ilustračné foto) | zdroj: koláž Sport7.sk

Suverénne najlepší taliansky klub posledných rokov Juventus Turín v pondelok večer vyrukoval s novým logom klubu. Ide o razantnú zmenu oproti pôvodnému symbolu mužstva, na ktorú si budú musieť fanúšikovia zvykať dlhšiu dobu.

Zaužívaný oválny tvar bude od novej sezóny vystriedaný dvoma rôzne tvarovanými znakmi v tvare písmena J. Tento nový symbol Bianconeri predstavil prezident klubu Andrea Agnelli v Múzeu vedy a techniky.

"Sme tu, aby sme ukázali, ako bude vyzerať budúcnosť Juventusu v nasledujúcich rokoch. Nové logo symbolizuje pocit príslušnosti ku klubu a štýl, ktorý nám umožňuje náš spôsob fungovania," povedal Agnelli pre portál goal.com.



Fotogaléria: Nové logo Juventusu
Turín a jeho prezentácia
(20 fotiek vnútri)

Inšpiráciou pre nové logo sú tiež slová prezidenta klubu, ktorý zvykne zdôrazňovať, že "vždy, keď vidím v novinách slovo začínajúce na J, cítim sa vzrušený."

Z historického hľadiska mal Juventus počas takmer celej svojej histórie oválny tvar loga. Výnimkou bolo iba obdobie od konca 70. rokov minulého storočia do roku 1989. Aktuálne logo je v platnosti od roku 2014 2004.

VIDEO: Pekná reklama na nové logo