Main Content

Derrick Rose šokujúco uvažuje o konci kariéry. Uprednostní rodinu pred 150 miliónmi dolárov?

streda, 18. január 2017 13:19 | Autor: De Fa

Derrick Rose šokujúco uvažuje o konci kariéry. Uprednostní rodinu pred 150 miliónmi dolárov?
Derrick Rose šokujúco uvažuje o konci kariéry. Uprednostní rodinu pred 150 miliónmi dolárov? | zdroj: © TASR

New York Knicks je jedným z tradičných klubov v NBA. Aj napriek tomu, že jeho história nie je ovenčená mnohými titulmi šampióna, vždy sa považoval za meccu basketbalu a bola prestíž nastupovať v drese miestnych „Knickerbockers“. V súčasnosti tento klub na seba opäť upozornil, po tom čo sa jeden z ich hráčov nedostavil na zápas.

Nebolo by na tom nič zvláštne, keby sa tak nestalo bez akéhokoľvek ospravedlnenia a keby o tom klub dopredu vedel. No vyzerá to, že takéto počínanie jednej z opôr New York Knicks napriek tomu nebude mať väčšiu dohru.

Reč je o Derrickovi Roseovi, ktorý sa nedostavil na zápas proti New Orleans Pelicans a uprednostnil tak neodkladné rodinné záležitosti. Podľa dostupných informácii malo ísť o bližšie nešpecifikovaný problém s Roseovou matkou a jeho synom. Po tomto incidente bolo vedenie voči hráčovi zdržanlivé a celú vec sa snažilo riešiť veľmi citlivo. Výsledkom bolo, že Rose aj napriek neakceptovateľnému správaniu dostal iba peňažný trest a nebol suspendovaný na žiaden ďalší zápas.

Keď sa celá kauza prevalila, Rose dokonca naznačil, že zvažuje predčasné ukončenie kariéry, aby si mohol usporiadať myšlienky a vyčistiť hlavu. Mnohí toto jeho rozhodnutie pripisovali emocionálnemu vypätiu, ktoré v tom období prežíval. Pre médiá celú situáciu komentoval slovami: „Nechcel som proste v tom čase primať žiadne hovory. Potreboval som ten priestor iba pre seba a byť pri svojej rodine a mame.

Rose sa podľa informácii rozhodol vrátiť do Chicaga a riešiť tam nešpecifikované rodinné problémy bez toho, aby na to upozornil svojho zamestnávateľa a ten mu dal na to súhlas. Následne sa D-Rose pripojil k tímu na zraz pre nasledujúci zápas, čiže vymeškal len jedno stretnutie.

Rose verí, že toto jeho rozhodnutie neovplyvní jeho vzťah s vedením a nepoškodí to jeho meno a kredit, ktorý si vybudoval počas svojej kariéry. Celá táto udalosť sa odohrala v tom čase, keď sa začalo špekulovať o tom, že Rose podáva v novom pôsobisku kvalitné výkony a po sezóne sa môže stať voľným hráčom a nárokovať si na novú dlhodobejšiu zmluvu s maximálnymi peniazmi. Hovorí sa o sume 150 miliónov dolárov a 5 ročnom kontrakte. Preto aj jeho fanúšikov a najbližších ľudí z jeho okolia zaskočila správa, že by Rose chcel ukončiť svoju kariéru.

Rose taktiež prezradil niečo zo zákulisia jeho stretnutia s vedením za zatvorenými dverami, po tomto incidente.

Keď sme boli spoločne v jednej miestnosti, mal som pocit, akoby chápali to, odkiaľ som prišiel. Verím, že tento incident nezmení ich pohľad na mňa. Ale ktovie... Toto je biznis a ak sa niečo stane, budem do hry dávať stále to isté bez ohľadu na to, kde sa ocitnem.

Vedenie New York Knicks vyjadrilo Roseovi podporu a nepredpokladá sa, že by vyvodilo z tohto incidentu ďalšie následky.

Hneď ako som sa vrátil k tímu, cítil som od každého len porozumenie a lásku. Ešte raz sa všetkým ospravedlňujem,“ povedal nakoniec Rose.