Main Content

K Ovečkinovi sa pridá ďalší hráč, ktorý bude hrať na ZOH 2018 napriek zákazu

piatok, 3. február 2017 15:27 | Autor: Dávid Lech

K Ovečkinovi sa pridá ďalší hráč, ktorý bude hrať na ZOH 2018 napriek zákazu
K Ovečkinovi sa pridá ďalší hráč, ktorý bude hrať na ZOH 2018 napriek zákazu | zdroj: © TASR

Účasť hráčov NHL na ZOH 2018 je ohrozená. Po vzore Alexandra Ovečkina ale v Pchjongjangu hodlá štartovať ďalší hokejista – a to aj bez súhlasu zámorskej profiligy.

Ruská hviezda Washingtonu Capitals Alexander Ovečkin je dobre známy svojim patriotizmom. 31-ročný kanonier nikdy nepohrdne pozvánkou do národného tímu, o čom svedčí aj jeho vyše 160 štartov v seniorskej reprezentácii. Kapitán tímu z hlavného mesta USA už skôr avizoval, že na Zimné olympijské hry 2018 odletí aj v prípade, že NHL nepovolí štart svojich hráčov na dlho očakávanom podujatí.

Jeden z najlepších kanonierov svojej éry to všetko robí s povolením vlastníka Washingtonu Capitals Teda Leonsisa. 60-ročný americký biznismen si vyjadrením, že svojho hráča pustí na ZOH napriek zákazu zámorskej profiligy koleduje o problémy. Zákaz ešte nie je definitívny, no veľmi pravdepodobný. Olej do ohňa po novom prilialo vyjadrenie Ovečkinovho spoluhráča a dvorného nahrávača Nicklasa Bäckströma.

Švédsky hokejista sa reportérovi Svenovi Gustavssonovi zveril, že Ted Leonsis ho, rovnako ako Ovečkina, uvoľní reprezentovať svoju krajinu na Zimných olympijských hrách 2018. Majiteľ „Caps“ môže za toto rozhodnutie ale tvrdo pykať. Liga sa k týmto špekuláciám o možnej účasti najväčších hviezd Washingtonu na ZOH „poza chrbát“ vedenia ešte oficiálne nevyjadrila. V zámorí sa ale hovorí o prísnych sankciách pre odvážneho majiteľa, ktorý je známy výraznou podporou a dobrými vzťahmi s hráčmi svojho klubu.