Main Content

Dni Carmela Anthonyho v New Yorku sú spočítané. Jeho prestup môže znamenať vytvorenie ďalšieho supertímu

utorok, 14. február 2017 11:19 | Autor: De Fa

Dni Carmela Anthonyho v New Yorku sú spočítané. Jeho prestup môže znamenať vytvorenie ďalšieho supertímu
Dni Carmela Anthonyho v New Yorku sú spočítané. Jeho prestup môže znamenať vytvorenie ďalšieho supertímu | zdroj: © TASR

Ticho pred búrkou. Aj tak by sa dala charakterizovať súčasná situácia v tíme New York Knicks. Tento klub začal sezónu s veľkými očakávaniami, veď sa im podarilo poskladať po dlhých rokoch tím, ktorý má šancu zabojovať o Play-off. No tieto očakávania sa už v polovici sezóny rozplynuli a vyzerá to tak, že dlhoročná opora Knicks sa bude sťahovať do iného tímu.

Carmelo Anthony si po rokoch strávených v „Big Apple“ bude baliť kufre a s najväčšou pravdepodobnosťou zakotví v Los Angeles Clippers. Tam by mal vytvoriť ´Super tím´ so svojim veľmi dobrým kamarátom Chrisom Paulom. Na západe by sa tak sformovala ďalšia zaujímavá štvorka v zložení Chris Paul-Carmelo Anthony-Blake Griffin-DeAndre Jordan. Podľa posledných informácii je situácia v New Yorku taká vážna, že vedenie klubu na čele s Philom Jacksonom si nevyžaduje od Los Angeles Clippers, aby sa ziskom Mela vzdali hociktorej zo svojich opôr. V takomto prípade však Clippers a Knicks musia hľadať ďalšieho partnera, tretí tím, aby bolo možné vyrovnať finančné nároky tejto výmeny.

Celá situácia mala nastať po tom ako Phil Jackson ako generálny manažér klubu a Carmelo Anthony nenašli spoločného menovateľa neúspechu tímu.  Všetko vyvrcholilo tým, že si táto dvojica začala cez médiá posielať kritické odkazy. Následne sa objavila informácia o tom, že Melo už viac nespája svoj život s New Yorkom. Začali špekulácie o tom, ako celá situácia dopadne a Phil Jackson sa nebránil diskusií o zmenách v kádri. Prekážkou tomu, aby celá situácia nabrala spád bola zmluva Anthonyho. V nej je klauzula o tom, že hráč má právo vetovať  výmenu, s ktorou nesúhlasil.  Na základe tohto bodu v zmluve si Melo určil zoznam tímov, do ktorých by chcel v prípade výmeny prestúpiť. Jednalo sa o tímy Cleveland Cavaliers, Los Angeles Clippers, Boston Celtics. Vedenie Knicks následne kontaktovalo potenciálnych partnerov výmeny a začalo sa dohadovanie detailov prestupu.

Podľa informácii, ktoré prenikli na verejnosť, sa najprv Knicks snažili kontaktovať  Cleveland Cavaliers a úradujúcim šampiónom ligy mali ponúknuť priamu výmenu Kevin Love - Carmelo Anthony. Generálny manažér Cavs, David Griffin, však túto ponuku ihneď zamietol a odkázal, že Kevin Love je príliš dôležitý pre mužstvo. Následne Kevin Love o možných špekuláciách výmeny prehlásil, že jeho spolupráca s Cavs bude trvať ešte dlhú dobu.

Následne Knicks kontaktovali Boston Celtics, avšak ani tu u generálneho manažéra Celtics Dannyho Aingea nepochodili. Podľa informácii Phil Jackson chcel až príliš veľa za svojho zverenca a taktiež by to nabúralo filozofiu, ktorou sa Celtics posledné roky riadia.

Zostával už len tím Los Angeles Clippers. Tréner a súčasne generálny manažér Doc Rivers sa potešil, keď sa k nemu dostala informácia o tom, že môže získať Anthonyho bez toho, aby sa vzdal niekoho zo svojho hviezdneho tria. Preto okamžite začal hľadať partnera k tomu, aby sa táto výmena mohla uskutočniť.

Z celej situácie je znepokojený aj Kristaps Porzingis, vychádzajúca hviezda Knicks. „Chcel by som, aby Carmelo zostal v našom tíme. Z basketbalového hľadiska nielen mne ale aj iným spoluhráčom uľahčuje život na palubovke. Keď spolu hráme, robí pre mňa veci jednoduchšími. Je ešte toľko vecí, ktoré by som sa chcel od Mela naučiť, takže by som bol najradšej, aby s nami zostal ešte dlhú dobu. Vždy som bol rád, keď som mohol hrať s Melom,“ povedal KP pre Daily News.

Neostáva nám nič iné, ako čakať ako celá situácia dopadne. Je s najväčšou pravdepodobnosťou isté, že dni Carmela Antonyho sa v New York Knicks krátia a do konca februára už budeme vidieť tohto hráča ako behá po palubovkách NBA v novom drese.