Main Content

Reakcie fanúšikov na prestup Tomáša Jurča: Hovoria o Stanley Cupe aj Conn Smythe Trophy

sobota, 25. február 2017 13:36 | Autor: Dávid Lech

Reakcie fanúšikov na prestup Tomáša Jurča: Hovoria o Stanley Cupe aj Conn Smythe Trophy
Reakcie fanúšikov na prestup Tomáša Jurča: Hovoria o Stanley Cupe aj Conn Smythe Trophy | zdroj: © TASR

Prestup Tomáša Jurča z Detroitu Red Wings do Chicaga Blackhawks šokoval fanúšikov. Kým jeden tábor smúti, v Chicagu sa tešia. Prinášame najlepšie reakcie priaznivcov na trade slovenského útočníka.

Slovenský krídelník sa v Detroite Red Wings pod trénerom Jeffom Blashillom výrazne trápil. Na ľade dostával minimum priestoru a väčšinu zápasov „červených krídel“ si odsedel na tribúne ako zdravý náhradník. Napokon sa dočkal vysnívanej šance v novom klube. Výmenou za voľbu v 3. kole draftu ho získala organizácia Chicaga Blackhawks, ktorá len nedávno pomohla reštartovať kariéru Jurčovmu krajanovi Richardovi Pánikovi.

Úžasné. Teraz sa z neho stane ďalší cenný diamant, ktorý Chicago odhalí. Nemal miesto na súpiske Detroitu, tak si dúfam zahrá v Chicagu,“ tvrdí fanúšik Detroitu „mikethecockbabcock“ na stránke reddit.com.

 Tento názor podporuje aj užívateľ s prezývkou „rwitucki:“ „Mám pocit, že bude pre vás skvelou posilou. Len ho nedávajte do štvrtej formácie so 6-minútovým ice-timeom ako nejakého hromotĺka. Ak je v NHL niekto, kto potreboval zmeniť prostredie, tak je to Jurčo. Nech sa mu darí.

Odchod Jurča zarmútil aj užívateľa „CanadianMaelstrom:“ „Tretia voľba v drafte, viac ako by som za Jurča očakával. Chicago z neho urobí hviezdu, keď mu dá dostatok času a vedľa neho kvalitných hráčov. Detroit sa len opäť strápni.

Fanúšik „puckle_nuck“ v Jurčovi vidí zjavne obrovský potenciál. Na radosť iného fanúšika Detroitu z výmenu Jurča za 3. voľbu v drafte reagoval takto: „Keď Jurčo zdvihne nad hlavu Stanley Cup a bude sa o ňom hovoriť ako o kandidátovi na Conn Smythe Trophy vďaka hre po boku Toewsa, myslím si, že zmeníš názor.

Drvivá väčšina fanúšikov Detroitu ľutuje odchod Jurča, no zároveň mu prajú všetko dobré. „Som za neho šťastný. Nedostal u nás príležitosť. Je vysoký, zručný hráč. Nech bude hrať kdekoľvek, budem rád, keď sa mu bude dariť,“ píše „matt_minderbinder.“

Radosť zo zisku Jurča mali aj fanúšikovia Chicaga, ktorí ho v komentároch na sociálnych sieťach okamžite začali vítať v organizácii a začali sa zamýšľať nad jeho uplatnením v tíme.

Celok Chicaga Blackhawks poslal na farmu Vincenta Hinostrozu a tak možno očakávať, že slovenský útočník dostane príležitosť ukázať sa už v najbližšom stretnutí „jastrabov“ proti St. Louis Blues z nedele na pondelok.