Main Content

Hanebné číslo! Zaznamenali sme najnižšiu návštevu v histórii našej ligy!

streda, 1. marec 2017 19:38 | Autor: Filip Chudý

Hanebné číslo! Zaznamenali sme najnižšiu návštevu v histórii našej ligy!
Hanebné číslo! Zaznamenali sme najnižšiu návštevu v histórii našej ligy! | zdroj: © TASR

Toto ligový futbal na Slovensku ešte nezažil. Do Žiliny na zápas Michalovce – Ružomberok prišla historicky najnižšia návšteva našej ligy. Aká?

Najvyššia slovenská futbalová súťaž sa „môže“ pochváliť ďalším rekordom, tentoraz veľmi nechceným, o ktorý sa postaral v stredu dohrávaný zápas 18. kola Fortuna ligy Michalovce – Ružomberok (1:3). Na tribúnach totiž bolo podľa oficiálneho záznamu len 150 divákov, čo je nové historické minimum. Je tak „prekonaný“ zápas 21. kola Corgoň ligy zo sezóny 2009/10 Petržalka – Ružomberok (2:2), na ktorý bolo na bratislavských Pasienkoch v marci 2010 zvedavých 180 divákov.

Aj teraz sa hralo vlastne akoby na neutrálnej pôde, konkrétne v Žiline. V Michalovciach totiž prebieha rekonštrukcia hracej plochy, ktorá musí byť vyhrievaná, no na Zemplíne vyhrievanie ešte len budú inštalovať, preto tamojší futbalisti hrali prvý jarný „domáci“ zápas v Poprade, kde porazili Trnavu 2:0 pred 689 divákmi.

Na žilinských tribúnach bolo pomaly toľko divákov, ako hráčov, trénerov, rozhodcov a usporiadateľov dokopy, keďže tých malo byť dokopy 104.