Main Content

Ideálna zostava 18. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk

štvrtok, 2. marec 2017 12:12 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 18. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 18. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

V decembri sa pre nespôsobilý terén nehral zápas Michalovce – Ružomberok , ktorý sa dohral až teraz. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku rozťahaného 18. kola.

Brankár

Adam Jakubech (Trnava) – V derby proti Slovanu mal najväčšiu zásluhu na víťazstve hostí. Priskinovi zneškodnil pokutový kop, pričom ho vychytal aj v ďalšej šanci. V závere vynikol aj pri zakončení Clebera, preto Trnava najtesnejšie víťazstvo udržala. Zaujímavé je to, že odvtedy v lige až doteraz nevyhrala.    

Obrancovia

Zsolt Németh (Dunajská Streda) – Dunajskostredčania sa snažili na Záhorí proti Senici o víťazstvo, pričom sympatické bolo aj to, ako útočili ich krajní obrancovia. Navyše práve oni sa postarali o jediný gól hostí, keď Živkovič našiel na druhej strane Németha, ktorý rozvlnil sieť. Ale nakoniec to stačilo len na bod za remízu 1:1.

Dominik Kružliak (Ružomberok) – Mladý kapitán Liptákov sa zhostil úlohy lídra proti Zemplínčanov veľmi dobre. Bol to navyše jeho skvelý defenzívny zákrok, ktorý možno rozhodol o výsledku. Na nerozhodného stavu totiž výborným sklzom zastavil nájazd Petra Kolesára.  

Šimon Kupec (Ružomberok) – Zo začiatku decembra odložený duel Michalovce – Ružomberok sa tentoraz nehral na Zemplíne, ale v Žiline. O výhru hostí, hoci to mali pod Dubeň výrazne bližšie, sa výraznou mierou postaral Kupec, ktorý má na víťaznom góle viac ako polovičnú zásluhu. 

Stredopoliari

Nikolas Špalek (Žilina) – Nitriansky odchovanec patril na jeseň medzi ozdoby žilinskej hry, čo dokázal aj v derby proti Trenčínu. Jeho neustály pohyb robil hosťom problémy. Najviac sa to ukázalo pri druhom góle, keď s pomocou Káčera zobral loptu Kleščíkovi a z následného nájazdu definitívne zlomil odpor Trenčanov.

Miroslav Káčer (Žilina) – Proti Trenčínu to bol jeden z jeho najlepších výkonov v tejto sezóne, ak nie rovno najlepší. Káčer bol totiž prakticky všade. Výraznou mierou sa zapojil do prvej aj druhej gólovej akcie, ktoré vlastne rozhodli o výsledku. A hoci sa do štatistík nezapísal, jeho podpis pod výhrou 3:0 je nezmazateľný.

Michal Obročník (Zlaté Moravce-Vráble) – Aj keď aktuálne už vo ViOn-e nepôsobí, keďže sa mu skončilo hosťovanie z Liberca, ešte na konci jesene proti Podbrezovej mal veľký podiel na zatiaľ poslednom víťazstve Zlatomoravčanov. Tí aj vďaka nemu vyhrali bitku o stred poľa a tým aj duel 2:0.

Peter Orávik (Zlaté Moravce-Vráble) – Ako správny kapitán potiahol na konci jesene Zlaté Moravce-Vráble zo spodku tabuľky, čo ešte vtedy znamenalo výrazný moment v boji o záchranu. Proti favorizovanej Podbrezovej strelil druhý gól ViOn-u a prispel k dôležitej výhre svojho mužstva.

Útočníci

Jakub Mareš (Ružomberok) – V dohrávanom zápase proti Michalovciam mal veľký podiel na víťazstve Liptákov. Strelil víťazný gól po prihrávke od Kupca. Sám neskôr z rohového kopu nacentroval na poisťujúci presný zásah Jána Masla a ešte aj vybojoval pokutový kop, ktorý ale Sapara nepremenil.

Robert Tambe (Trnava) – Kamerunský útočník Robert Tambe v závere jesene bojoval o nomináciu na APN, pričom zápas so Slovanom, v ktorom strelil jediný gól stretnutia, mu k tomu výrazne pomohol. Veď práve tento presný zásah je jeho posledným, odvtedy gólovo mlčí, či už v reprezentačnom, alebo aj klubovom drese.

Filip Hlohovský (Žilina) – Na jeseň nemal zľutovanie ani s Trenčínom, v ktorom futbalovo vyrastal. Prvý a zároveň víťazný gól padol po jeho strele, ktorú Chovan vyrazil len k Haskičovi. V závere hosťujúceho brankára navyše so spoluhráčmi nachytali, keď Hlohovského center z priameho kopu nikto netečoval a padol až do brány.