Main Content

Ideálna zostava 22. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 6. marec 2017 11:45 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 22. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 22. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

V treťom jarnom kole prišlo ďalšie zaváhanie Žiliny, ktorá nezvládla šláger kola v Podbrezovej, čo využil Slovan. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Matej Slávik (Dunajská Streda) – Hoci sa súboj na Žitnom ostrove skončil 1:1, súboj brankárov dopadol v prospech Slávika. Ten mal síce menej roboty ako na druhej strane Hajdúch, pričom nielenže nechyboval, ale hlavne domácim zachránil aspoň bod, keď v úplnom zápase zneškodnil nájazd Mareša.

Obrancovia

Peter Maslo (Ružomberok) – V prvom zápase tohto kola mali miernu prevahu hráči Dunajskej Stredy, ale nebyť zaváhania brankára Hajdúcha, dobre pracujúcu defenzívu Liptákov by zrejme neprekonali. Peter Maslo nielenže nedovolil veľa Pačindovi, ktorý žiaril v minulom kole, ale aj vyrovnával na konečných 1:1.

Ján Krivák (Podbrezová) – Kvôli vylúčeniu z konca jesennej časti musel na svoj prvý jarný duel čakať až do tohto víkendu, no o to väčšiu chuť do futbalu ukázal. Hostia hrozili hlavne centrami a nakopávanými loptami, no Krivák obrovské množstvo takýchto situácií odvrátil, a to hlavou aj nohami.   

Michal Pintér (Zlaté Moravce-Vráble) – Po treste za žlté karty sa vrátil do stredu zlatomoravskej obrany a rozdiel bol viditeľný. Pintér proti Trnave na trávniku vynikal. Zblokoval viacero striel, vybojoval vylúčenie a vďaka svojej rýchlosti dostal pri nájazde Tambeho pod tlak, ktorý ho nezvládol.  

Matúš Turňa (Podbrezová) – Vyskúšal si oba kraje obrany, ale aj po zmene strán bol ofenzívny, hoci to mal cez nohu. No v prvom dejstve hral na svojej typickej strane a predviedol výborné sólo, ktoré zakončil gólom. A hoci si v defenzíve mal občas počínať lepšie, pozitíva prevažovali.    

Stredopoliari

Matej Kochan (Podbrezová) – Zápas proti Žiline mal preňho nešťastný koniec, aký si ani za výkon nezaslúžil, keď si strelil vlastný gól. No aj tá situácia demonštrovala, že sa snažil byť všade, pričom v drvivej väčšine prípadov aj bol. S jeho veľkým pričinením miestami železiari nad lídrom tabuľky mali navrch. Pripísal si aj asistenciu.

Abdul Musa Zubairu (Trenčín) – Nigérijský stredopoliar už v druhom zápase v trenčianskom drese naznačil, že časom môže nahradiť bývalé opory. Bol to práve on, kto otvoril skóre, keď využil dobrú prácu krajana Issu. Zubairu bol aj pri druhom góle, keď v hokeji by si pri ňom pripísal druhú asistenciu.

Seydouba Soumah (Slovan) – Opätovne potvrdil, že úvod jarnej časti mu vychádza. Zlepšenými výkonmi si na svoju stranu priklonil aj šťastie, keď sa občas zdá, že do čoho kope, to skončí v bráne. Proti Michalovciam strelil víťazný gól a bol aj pri treťom presnom zásahu belasých.

Filip Hlohovský (Žilina) – Prakticky celá ofenzívna hra Žilinčanov v Podbrezovej bola len o ňom. Ak si hostia vypracovali niečo nebezpečné, malo to jeho rukopis. Preto ani neprekvapuje, že bol pri oboch góloch, keď prvý strelil sám a druhý padol po jeho rohovom kope.

Útočníci

Aleksandar Čavrič (Slovan) – Bol pri všetkých troch góloch Slovana proti Michalovciam. Pred prvým vybojoval priamy kop, ktorý aj rozohral, až sa lopta podrážala k voľnému Priskinovi. Pri druhom si pripísal asistenciu, keď umne predĺžil Kóňovu prihrávku na Soumaha, no a tretí presný zásah už zaznamenal sám.

Pavol Šafranko (Dunajská Streda) – Pomerne rýchlo po zimnom prestupe sa zaradil medzi najdôležitejších hráčov Dunajskej Stredy. Aj proti Ružomberku veľmi dobre pracoval na hrote útoku, keď odmenou mu bol aj trochu kuriózny gól. V druhom polčase pripravil šancu pre Štepanovského, ale ten ju nevyužil.