Main Content

Úžasný výkon 17-ročného brankára. Počas zápasu mu napočítali 86 zákrokov

streda, 8. marec 2017 16:15 | Autor: Dávid Lech

Úžasný výkon 17-ročného brankára. Počas zápasu mu napočítali 86 zákrokov
Úžasný výkon 17-ročného brankára. Počas zápasu mu napočítali 86 zákrokov | zdroj: © TASR

Len 17-ročný brankár Cole McLaren sa pred hokejovým svetom výrazne zviditeľnil. V 137-minútovom zápase mu napočítali 86 úspešných zákrokov.

Brankár tímu Valley Wildcats z regionálnej školskej súťaže NSMMHL (Nova Scotia Major Midger Hockey League) absolvoval proti súperovi z Halifaxu McDonald’s zápas play-off, na ktorý tak skoro nezabudne. Za stavu 1:1 duel našiel svoje rozuzlenie až v 137. minúte zápasu, teda vo štvrtom predĺžení. Obaja súperi tak odohrali prakticky vyše dva zápasy v jednom.

Len 17-ročnému brankárovi narátali počas zápasu 86 úspešných zákrokov, z toho 49 pukov úspešne kryl v predĺžení. Jubilejná strela číslo 50 na jeho bránu ale napokon skončila za jeho chrbtom a tím z Nového Škótka prehral smolne 1:2. „V tom momente si iba poviete ‚To je iba ďalší zákrok.‘ Potom sa ale pozriete hore a na svetelnej tabuli vidíte, že ste urobili už 74 zákrokov a hráte štvrté predĺženie,“ opisuje svoje pocity počas zápasu hrdina celého stretnutia. „Keď som sa na druhý deň zobudil a videl som to na sociálnych sieťach, povedal som si ‚Wow, to je fakt veľa striel.‘“

Zápas začal v nedeľu o siedmej večer a skončil v čase 0:20 hod v pondelok. „Keď som sa zobudil, všetko ma bolelo. Celý tím bol totálne zničený,“ opisuje mladý brankár nasledujúce školské ráno pre cbc.ca.

Po víťaznom góle obrancu Josha Nicholsona tím Halifaxu nemal energiu ani radovať sa. „Všetci sme sa zišli v strede klziska, kde sme sa radovali a padli k ľadu,“ opisuje brankár Halifaxu Dakota Lund-Cornish, ktorý si na konto pripísal 59 zákrokov a za svoj chrbát pustil len jeden puk. „Niektorí naši rodičia išli hľadať otvorené obchody, aby nám kúpili nejaké banány a niečo na zotavenie organizmu,“ spomína si na vyše päťhodinové hokejové zápolenie.

Kým Halifax zvládal ťažší zápas vďaka víťazstvu ľahšie, hokejisti Wildcats to nemali jednoduché: „Dali sme do toho toľko snahy a času a napokon to nevyšlo, to jednoznačne bolí,“ hovorí McLaren, ktorý voči svojim 86 zákrokom ostáva skeptický: „Je to sklamanie, keď sme nevyhrali,“ uzatvára svoje rozprávanie.

ddd