Main Content

3 kľúčové kroky, ktoré by malo urobiť vedenie nováčika NHL z Las Vegas

nedeľa, 26. marec 2017 10:10 | Autor: Dávid Lech

3 kľúčové kroky, ktoré by malo urobiť vedenie nováčika NHL z Las Vegas
3 kľúčové kroky, ktoré by malo urobiť vedenie nováčika NHL z Las Vegas | zdroj: © TASR

Ak chce byť nováčik z Las Vegas úspešný hneď v prvej sezóne NHL, jeho vedenie by sa malo posnažiť urobiť tieto tri kľúčové kroky.

Od budúcej sezóny 2017/2018 sa NHL rozrastie na 31 tímov. Podmienky na vstup do profiligy splnilo Las Vegas, ktoré pod prezývkou Golden Knights rozšíri najlepšiu hokejovú ligu sveta. Zámorský redaktor Cody Benjamin pripravil „návod“ pre generálneho manažéra tohto tímu Georgea McPheeho, ktorý by mu mal dopomôcť k čo najrýchlejšiemu etablovaniu sa medzi zvyškom ligy.

1. Nájsť možnosť, ako získať Marca-Andreho Fleuryho z Pittsburghu Penguins

Marc-Andre Fleury má v zmluve klauzulu, ktorá zakazuje Pittsburghu Penguins jeho transfer bez súhlasu hráča, no vedenie Las Vegas by sa mohlo posnažiť o jeho zisk. Benjamin na stránke cbssports.com píše o tom, že práve Fleury je najlepším dostupným brankárom na trhu a „zlatým rytierom“ by mohol vďaka početným skúsenostiam v rozbehu výrazne pomôcť.

Ak sa tento krok McPheemu nevydarí, zamýšľať by sa mohol aj nad ziskom Slováka Jaroslava Haláka či Bena Bishopa.

2. Podpísať veterána, akým je napr. Joe Thornton

Las Vegas nemôže nastúpiť do premiérového ročníka NHL len s mladými hráčmi. Jednou z ideálnych možností by tak bol podpis voľného hráča bez obmedzenia Joea Thorntona zo San Jose Sharks, ktorý len nedávno pokoril ako trinásty hráč v histórii hranicu 1000 asistencií v NHL a pýšiť sa môže obrovskými skúsenosťami. Práve podobného lídra a hráča, ku ktorému bude vzhliadať zvyšok kabíny, budú Golden Knights potrebovať ako soľ.

Ak sa príchod Joea Thorntona nepodarí, na trhu s voľnými hráčmi by sa mali objaviť ďalšie zaujímavé mená ako Patrick Marleau, Patrick Sharp, Radim Vrbata či T.J. Oshie s Kevinom Shattenkirkom.

3. Zamerať sa na útok, útok a ešte raz útok

Las Vegas bude musieť od začiatku svojho pôsobenia v NHL upútať fanúšikov a lepší prostriedok ako kvalitná ofenzíva a časté strieľanie gólov jednoducho neexistuje. Po vzore Chicaga Blackhawks a jeho úspechu vďaka obrovskej ofenzívnej sile by sa vedenie klubu malo zamerať na získanie a vybudovanie čo najkvalitnejšej, rýchlej ofenzívy, ktorá sa postará o to, aby novučičkáT-Mobile Arena bola vždy plná.

Nie je isté či manažment Golden Knights naplní aspoň jedno z týchto troch odporúčaní. Isté však je, že Las Vegas sa v lete postará o poriadnu rošádu na prestupovom trhu, čo budí záujem u širokej hokejovej verejnosti už teraz.