Main Content

Spoluhráči Ramos a Piqué v slovnej vojne: Kto ťahá za nitky v zákulisí?

streda, 29. marec 2017 13:42 | Autor: Jakub Vaverka

Spoluhráči Ramos a Piqué v slovnej vojne: Kto ťahá za nitky v zákulisí?
Spoluhráči Ramos a Piqué v slovnej vojne: Kto ťahá za nitky v zákulisí? | zdroj: © TASR

Napätie medzi futbalistami FC Barcelona a Realu Madrid je všeobecne známe. V čase reprezentačnej prestávky však hráči najväčších španielskych rivalov zdieľajú jednu šatňu či hotel. Ani to im však nebráni v tom, aby si skočili do vlasov.

Hviezdny stopér FC Barcelona Gerard Piqué spochybnil hodnoty kráľovského veľkoklubu Realu Madrid a to aj napriek tomu, že niekoľko hráčov Bieleho Baletu sú jeho priatelia. „Musím priznať, že nemám rád hodnoty Realu Madrid, aj keď sa tam nachádzajú hráči, ktorých naozaj obdivujem, a s ktorými mám priateľský vzťah,“ cituje jeho slová španielsky denník Marca.

„Nikdy by som nerobil v Reale Madrid. Nepáči sa mi na nich predovšetkým to, že tí, čo sedia vo VIP priestoroch ťahajú za nitky. Nepáči sa mi, čo ich klub vyjadruje, čo chce povedať svetu. Väčšina z nich sú moji kamaráti a nemám problém si s nimi zahrať karty, ale všetci vieme, ako to funguje,“ nešetril tvrdou kritikou majster sveta aj Európy.

Piqué v závere dodal, že rivalita medzi ním a Realom Madrid bola v poslednom období príliš medializovaná a braná osobne. „Pre mňa je to šou. Nemám traumu z toho, čo o mne hovoria, pretože ich nemrzí to, čo im poviem ja. Mám rád tento typ slovných prestreliek,“ úprimne priznal.

Ku komentárom 30-ročného obrancu a spoluhráča z národného tímu sa vyjadril Sergio Ramos, kapitán Realu Madrid. „To, čo Piqué hovorí nezmení nič. Nezmení to naše hodnoty, náš znak, našu históriu alebo naše tituly. Jeho slová provokujú akurát tak novinárov a titulky v časopisoch. V každom zákulisí klubu sa ťahá za nitky. Ak však chce niečo hovoriť, mal by sa najprv pozrieť, čo robí Barcelona a stíchnuť o tom, čo robíme my.“