Main Content

Casillas prehovoril o spore s Mourinhom: Niektorí ľudia ma začali neznášať

nedeľa, 2. apríl 2017 10:37 | Autor: Jakub Vaverka

Casillas prehovoril o spore s Mourinhom: Niektorí ľudia ma začali neznášať
Casillas prehovoril o spore s Mourinhom: Niektorí ľudia ma začali neznášať | zdroj: © TASR

Španielsky brankár Iker Casillas momentálne stráži tri žrde portugalského celku FC Porto. Väčšinu svojej kariéry však strávil v Reale Madrid, pričom veľmi diskutovaný bol hlavne jeho koniec v kráľovskom veľkoklube. Prsty v tom mal José Mourinho.

Aj napriek tomu, že v roku 2015 dlhoročný brankár španielskej reprezentácie odišiel do Portugalska, španielska metropola bude navždy jeho domovom. V rozhovore pre denník ​Marca vzor celej generácie mladých brankárov s odstupom času prehovoril o spore s portugalským trénerom Josém Mourinhom, ktorý ho podľa všetkého stál miesto v základnej zostave Merengues.

„Bol som vtedy ticho, nehovoril som o tom, čo sa deje. Bolo to pre dobro klubu. Nechcete, aby sa z vecí stal cirkus pri prvom náznaku ťažkostí. Časom som pochopil, že niektorí ľudia ma kvôli sporu s Mourinhom začali neznášať. Ostávať v Reale z roka na rok nie je jednoduché. Kľúčom je mentálna sila, musíte byť schopní zvládnuť kritiku, ktorá prichádza prakticky neustále,“ rozhovoril sa majster sveta aj majster Európy.

Real Madrid bude mať v srdci Ikera Casillasa vždy špeciálne miesto. „Je to klub, ktorému budem navždy vďačný. Dostal som možnosť naplniť svoj sen hrať v tíme môjho života. Jediné, čo môžem povedať je, že som vďačný. Real Madrid vždy budem so všetkým rešpektom považovať za môj domov.“

Casillas sa vyjadril aj k aktuálnej brankárskej jednotke Bieleho Baletu, kostarickému brankárovi Keylorovi Navasovi, ktorý je častým terčom kritiky. „Čo na to môžem povedať? Nepáči sa mi to. Sám som si tým prešiel a musíte mať veľa odvahy na to, aby ste to zvládli. Pískanie je na Bernabeu zvykom, avšak v prípade Navasa, ktorý mal skvelý minulý ročník je to naozaj nepochopiteľné.“