Main Content

Halákovi zložil poklonu jeho nový tréner. Slovensku by sa v tejto forme náramne zišiel

štvrtok, 6. apríl 2017 16:30 | Autor: Dávid Lech

Halákovi zložil poklonu jeho nový tréner. Slovensku by sa v tejto forme náramne zišiel
Halákovi zložil poklonu jeho nový tréner. Slovensku by sa v tejto forme náramne zišiel | zdroj: © TASR

Po návrate z AHL vzal Jaroslav Halák NHL útokom. Jeho skvelé výkony si nevie vynachváliť aj tréner Islanders Doug Weight.

New York Islanders v závere sezóny urputne bojuje o postup do play-off. Na postupovú priečku ale stráca 5 bodov tri zápasy pred koncom sezóny. Je takmer isté, že sa to nepodarí. Ak by to ale predsa vyšlo, stalo by sa tak vďaka jedinému mužovi – Jaroslavovi Halákovi.

Slovenský brankár bol 30. decembra 2016 vedením klubu poslaný na farmu do Bridgeportu, kde od začiatku predvádzal vynikajúce výkony, no po troch mesiacoch ho manažment povolal späť do prvého tímu. Zvíťazil hneď vo svojom prvom zápase, po troch prehrách kolegu Thomasa Greissa sa postavil do brány opäť a tímu vychytal tri výhry.

Na účasť vo vyraďovacej časti to už stačiť nebude, no bratislavský rodák potvrdzuje, že patrí do NHL. Nadšený z jeho výkonov je predovšetkým nový tréner „Isles“ Doug Weight, ktorý pri kormidle vystriedal Jacka Capuana.

Na farme sa správal ako profesionál a aktuálne si poriadne verí. Som na neho hrdý za to, ako sa vysporiadal s celou situáciou. Šiel do toho a dokazuje, že stále vie chytať a dôkazom sú aj jeho výkony v Islanders. Je vynikajúci,“ tvrdí pre newsday.com.

Samozrejme, nikto si tým nechce prejsť, keď už hral v NHL. No chcel som ísť na farmu s dobrým prístupom, tvrdo pracovať, začať sa opäť baviť hrou a vyhrávať zápasy,“ tvrdí slovenský brankár. To sa mu skutočne podarilo. Štatisticky sa zaradil medzi najlepších brankárov ligy a jeho noví spoluhráči i tréner si jeho prínos nevedeli vynachváliť. „Je prístup bol len a len pozitívny. Všetci sme ho tam milovali. Jeho výkony z nás robili lepší tím,“ tvrdí Halákov spoluhráč z Bridgeportu a aktuálne i z prvého tímu Islanders Connor Jones.

Ani perfektné výkony Slováka ale už zrejme nedokážu zachrániť sezónu „ostrovanov.“ Celok z Brooklynu potrebuje zázrak na to, aby dotiahol päťbodovú stratu na ôsme Toronto Maple Leafs. Dobrou správou to však môže byť pre slovenskú reprezentáciu, ktorej by sa Halák v súčasnej forme náramne zišiel. Generálny manažér reprezentácie Róbert Švehla však zatiaľ nepotvrdil, či má záujem štartovať na šampionáte.