Main Content

O trénera Slovana je záujem v Anglicku! Nahradí Vukomanovič známe meno?

nedeľa, 9. apríl 2017 11:07 | Autor: Filip Chudý

O trénera Slovana je záujem v Anglicku! Nahradí Vukomanovič známe meno?
O trénera Slovana je záujem v Anglicku! Nahradí Vukomanovič známe meno? | zdroj: © TASR

O súčasného trénera Slovana Ivana Vukomanoviča je podľa anglických médií záujem v kolíske futbalu. Chcel by ho získať známy klub!

Slovan Bratislava by mohol prísť o svojho trénera, aspoň to naznačujú anglické médiá. O Srba Ivana Vukomanoviča je totiž záujem priamo v kolíske futbalu. Daily Mail vyšiel tento víkend s informáciou, že tréner belasých je kandidátom na miesto v známom klube Birmingham City. Ten hrá aktuálne druhú ligu a už šesť rokov sa márne pokúša o návrat do Premier League.

Daily Mail, ktorého správu prebrali viaceré anglické médiá, píše o tom, že dni súčasného trénera Birminghamu, ktorým je známy Talian Gianfranco Zola, sú už zrátané a po sezóne by mal klub zo štadióna St. Andrew´s opustiť, pričom nahradiť by ho mohol práve Ivan Vukomanovič. Známe anglické médium tiež pripomína, že záujem o Vukomanoviča v nedávnej minulosti mal mať aj Nottingham Forest, zhodou okolností aktuálny sused Birminghamu City v tabuľke.

Vukomanovič bol len počas jeho osemmesačného pôsobenia v Slovane spájaný už s viacerými zahraničnými klubmi. Samotný Slovan v decembri oficiálne priznal, že jeho tréner dostal ponuku od belgického prvoligového Mouscronu, na čo vtedy srbský tréner belasých pre klubový web zareagoval takto: „Mám rád klub ŠK Slovan Bratislava a chcem v ňom zostať aj naďalej. Považujem ho za mužstvo, ktoré má perspektívu a s hráčmi si rozumiem, a preto som ponuku belgického klubu odmietol.“ Viceprezident Slovana Ivan Kmotrík ml. vtedy povedal, že s trénerom sú spokojní a v dohľadnej dobe nemajú v pláne uskutočniť žiadnu zmenu na trénerskej pozícii.

„Hlavný tréner Ivan Vukomanovič je zmluvne viazaný s futbalovým klubom ŠK Slovan Bratislava do konca tohto ligového ročníka. Jeho zmluva navyše zahŕňa dvojročnú opciu. Tréner Ivan Vukomanovič je veľmi schopný, čo sa ukázalo aj záujmom ostatných klubov angažovať ho. Naďalej bude súčasťou klubu ŠK Slovan Bratislava, čomu sa tešíme,“ povedal v decembri pre klubovú stránku Ivan Kmotrík ml.