Main Content

Kanada na olympiáde aj s Barrym Brustom? Pozrite si predpokladanú zostavu Kanady bez hviezd z NHL

pondelok, 10. apríl 2017 15:25 | Autor: Dávid Lech

Kanada na olympiáde aj s Barrym Brustom? Pozrite si predpokladanú zostavu Kanady bez hviezd z NHL
Kanada na olympiáde aj s Barrym Brustom? Pozrite si predpokladanú zostavu Kanady bez hviezd z NHL | zdroj: © TASR

Kanada si na ZOH v rokoch 2010 a 2014 podmanila hokejový svet. V roku 2018 tomu ale môže byť úplne inak. Hráči NHL pod piatimi kruhmi s veľkou pravdepodobnosťou nenastúpia. Pozrite sa, ako by mohla vyzerať predpokladaná zostava Kanady na Olympiáde 2018 v Pchjongjangu.

Vedenie National Hockey League nechce o štarte svojich hráčov na Zimných olympijských hrách 2018 ani len počuť. S veľkou pravdepodobnosťou tak bude hokejový svet ukrátený na olympijskom hokejovom turnaji o väčšinu hviezdnych mien. Kanada sa taktiež bude zrejme musieť rozlúčiť s nádejou na zisk zlatého hetriku. Po bezkonkurenčnom opanovaní ZOH 2010 a 2014 vyskladá priemerný výber, ktorý označiť za „béčko“ kolísky hokeja by bola urážka pre množstvo hokejistov z krajiny „javorových listov.“ pôsobiacich v profilige.

Stránka espn.com zverejnila zaujímavý tip, ako by mohla vyzerať predpokladaná zostava Kanady na ZOH 2018 bez hráčov z NHL. Nechýbajú v nej ani Barry Brust, brankár Slovana Bratislava, či Cam Barker, ktorý sa v drese Slovana stal v minulej sezóne najproduktívnejším obrancom KHL.

Predpokladaná zostava Kanady na ZOH 2018 podľa ESPN:

Brankári: Ben Scrivens (Dinamo Minsk), Danny Taylor (Sibir Novosibirsk), Barry Brust (Slovan Bratislava)
Obrancovia: Chris Lee (Metallurg Magnitogorsk), Marc-Andre Gragnani (Dinamo Minsk), Kevin Dallman (Barys Astana), Chay Genoway (Jokerit Helsinki), Marc-Andre Bergeron (Zürich), Mat Robinson (Dynamo Moskva), Cam Barker (Barys Astana), Geoff Kinrade (Neftechimik Nižnekamsk), Jonathan Sigalet (Frölunda)
Útočníci:  Mike Richards (bez klubu, naposledy Washington Capitals), Mason Raymond (bez klubu, naposledy Anaheim Ducks), Derek Roy (Traktor Čeľabinsk), Matt Ellison (Dinamo Minsk), Andrew Ebbett (Bern), Max Talbot (Lokomotiv Jaroslavľ), Gilbert Brule (Neftechimik Nižnekamsk), Rob Klinkhammer (Dinamo Minsk), Daniel Paille (Brynäs), Alexandre Lavoie (Bofors), Dominic Forget (Chaux-de-Fonds), Brent Kelly (Langenthal), Dion Knelsen (Rapperswil-Jona)

Ako však autor výberu, renomovaný novinár Scott Burnside, trefne poznamenal, celý tento výber skôr pripomína zostavu Kanady pre Spengler Cup, a nie pre jedno z najvýznamnejších športových (i hokejových) podujatí.