Main Content

Zázračný chlapec Mbappe vytvoril nový rekord Ligy majstrov

štvrtok, 13. apríl 2017 10:12 | Autor: Squashmaster

Zázračný chlapec Mbappe vytvoril nový rekord Ligy majstrov
Zázračný chlapec Mbappe vytvoril nový rekord Ligy majstrov | zdroj: © TASR

Monacké kniežatá pokračujú v tohtoročnej edícii Ligy majstrov v spanilej jazde, keď tentokrát v prvom štvrťfinále na ihrisku Borussie Dortmund vyhrali 3:2.

Veľkú zásluhu na výsledku, ktorým sa tím Leonarda Jardima výrazne priblížil semifinálovým bránam, mal aj jeden z najsledovanejších a najtalentovanejších mladíkov súčasnosti Kylian Mbappe, ktorý skóroval hneď dvakrát.

Týmto počinom sa podľa portálu goal.com (http://www.goal.com/en/news/8/main/2017/04/12/34551372/monaco-wonderkid-mbappe-sets-stunning-champions-league-record-in-?ICID=HP_FT_1) stal vôbec najmladším hráčom v histórii Ligy majstrov, ktorému sa podarilo skórovať v jednom zápase hneď dvakrát. Mbappe, ktorý už má za sebou aj premiéru v seniorskej francúzskej reprezentácii, mal v stredu len 18 rokov a 113 dní.

V tejto sezóne Mbappe skóroval v drese horúceho kandidáta na triumf vo francúzskej lige už 21-krát, čo je vzhľadom na jeho vek úctyhodné číslo. Skvelé výkony Mbappeho nezostali nepovšimnuté ani zo strany svetových veľkoklubov a už teraz sa hovorí o eminentnom záujme Realu Madrid, Manchestru United alebo FC Barcelona, ktoré sú za šikovného mladíka zaplatiť astronomické sumy.