Main Content

Je Chelsea na čele Premier League vďaka tomu, že nehrá v pohárovej Európe? Conte povedal svoj názor

nedeľa, 16. apríl 2017 09:00 | Autor: Jakub Vaverka

Je Chelsea na čele Premier League vďaka tomu, že nehrá v pohárovej Európe? Conte povedal svoj názor
Je Chelsea na čele Premier League vďaka tomu, že nehrá v pohárovej Európe? Conte povedal svoj názor | zdroj: © TASR

Londýnska Chelsea prevádza v prebiehajúcej sezóne Premier League vynikajúce výkony a všetko nasvedčuje tomu, že získa majstrovský titul. Silnejú však hlasy, že prvé miesto Modrých nie je ani tak zásluhou kvalitnej práce Conteho a spol., ako skôr neúčasti Chelsea v európskych pohároch.

Kormidelník londýnskej Chelsea Antonio Conte pre denník Express prehovoril o tvrdeniach, ktoré naznačujú, že nebyť neúčasti v pohárovej Európe, The Blues by mali väčší problém byť na čele ligového pelotónu. „Podobné príbehy som počúval, aj keď som bol trénerom Juventusu počas môjho premiérového roku. Liverpool je v tejto sezóne na tom rovnako ako my a pozrite sa. Samozrejme, máme viac času na prácu s tímom.“

„Toto je môj prvý ročník v novom tíme, preto je dôležité mať dostatok času na prácu s mužstvom a posúvať moje myšlienky hráčom,“ pokračuje bývalý tréner talianskeho národného tímu.

„Ak si však myslíte, že jediný dôvod, prečo je Chelsea na čele je to, že nie sme v pohárovej Európe, je to obrovská chyba. Robíme skutočne skvelú prácu. Veríme, že v budúcnosti budeme hrať súťaže ako Liga majstrov. Preferujeme to,“ zakončil energický rodák z Apeninského polostrova.

Faktom je, že Chelsea je v predstihu kvalifikovaná do nasledujúcej sezóny prestížnej Champions League. Conteho zverenci už horšie, ako na pozícii číslo štyri neskončia. Už dnes ich čaká veľký ligový šláger na pôde Manchestru United, kde môžu opäť potvrdiť aktuálnu výbornú fazónu.