Main Content

Messi podľa španielskych médii rozhoduje o prestupovej politike FC Barcelona

pondelok, 1. máj 2017 11:13 | Autor: Jakub Vaverka

Lionel Messi
Lionel Messi | zdroj: © TASR

Španielske médiá vo veľkom špekulujú, aké veľké je slovo Lionela Messiho v kabíne FC Barcelona. Objavili sa informácie, že argentínsky futbalový mág rozhoduje o tom, kto v Barce skončí, respektíve, koho katalánsky klub kúpi.

Správy zo španielskych médií odvolávané na denník Don Balón a ​HITC tvrdia, že Messi nemá na Camp Nou iba futbalové úlohy. „Messi mal vedeniu klubu povedať, aby urobilo letný prestupový cieľ zo španielskeho obrancu Bellerína. Kataláncom sa po odchode Daniho Alvesa do Juventusu dlhodobo nedarí kvalitne obsadiť pravú stranu obrany,“ píšu novinári zo Španielska.

Ak by prišiel barcelonský odchovanec Bellerín z Arsenalu, univerzál Sergi Roberto by mal následne na ihrisku voľnejšie úlohy a mohol byť hrávať v obrane alebo v útoku. „Bellerín je stále považovaný za jedného z najperspektívnejších obrancov Európe,“ píše sa v originálnom znení článku.

Don Balón tvrdí, že Lionel Messi taktiež chce, aby klubové vedenie priviedlo po sezóne talianskeho reprezentanta Marca Verrattiho. Jeho budúcnosť v parížskom PSG je momentálne málo pravdepodobná. Talian sa vraj rozhodne medzi Barcelonou, Juventusom a Chelsea. „Ďalším hráčom, ktorého by si Messi v Barcelone prial je Philippe Coutinho z Liverpoolu, pričom Argentínčanovi by sa páčil aj príchod Bernarda Silvu z AS Monako.“

​Don Balón špekuluje, že päťnásobný najlepší futbalista na svete nekomunikuje s klubovým vedením iba o možných príchodoch, ale taktiež navrhuje odchody. „André Gomes, Denis Suarez, Javier Mascherano, Jeremy Mathieu a Paco Alcacer sú momentálne v riziku. Každý z nich môže byť v lete predaný. Messimu sa nepáči, aké výkony predvádzajú títo futbalisti v prebiehajúcom ročníku,“ dodávajú španielske zdroje.