Main Content

Real odhodlaný rozhodnúť už v prvom zápase. Zidane upozornil na menšiu slabinu svojho tímu

utorok, 2. máj 2017 06:05 | Autor: TASR

Zinedine Zidane
Zinedine Zidane | zdroj: © TASR

Madrid 1. mája (TASR) - Futbalisti Realu Madrid chcú v prvom utorňajšom zápase semifinále Ligy majstrov proti Atleticu Madrid naplno využiť domáce prostredie a vyhnúť sa tak ťažkostiam v odvete na štadióne Vicente Calderóna.

"Dobre vieme, aký je tento zápas dôležitý. Musíme hrať tak, ako keby odveta ani nebola v pláne. Treba hrať naplno od prvej do poslednej minúty, dúfam, že fanúšikovia budú naším dvanástym hráčom," povedal tréner Realu Zinedine Zidane. Odveta sa bude hrať už o týždeň na ihrisku Atletica, na ktorom domáci futbalisti zvíťazili v európskych súťažiach 29-krát v 35 zápasoch. "Musíme myslieť na najbližší zápas, odveta nás v tejto chvíli nezaujíma," povedal Zidane, ktorý priviedol Real k trofeji ako hráč i tréner.

Obranca Realu Dani Carvajal rovnako vie, že zvíťaziť doma je veľmi dôležité, pretože v opačnom prípade by mohlo Atletico v odvete hrať svoj defenzívny futbal. "Musíme vyhrať, aby potom Atletico v odvete viac útočilo," povedal Carvajal.

V uplynulých šestnástich zápasoch nedokázal Real skórovať iba raz a v štyroch dueloch z piatich, ktoré odohral pred utorňajším stretnutím, skóroval minimálne dva razy. Zidane však upozorňuje aj na to, že jeho tím veľa gólov inkasuje. "Nemáme toľko výhier na nulu, ako sme mali vlani. Ale nie vždy sa to dá dosiahnuť. V utorok je však nový deň a urobíme všetko preto, aby nás súper neprekonal," dodal francúzsky kouč v službách španielskeho klubu. Real inkasoval v uplynulých desiatich zápasoch pätnásť gólov, kým Atletico iba päť.

Obaja súperi sa v dôležitom stretnutí Ligy majstrov stretnú už po štvrtý raz po sebe. Vo finále v rokoch 2014 a 2016 bol úspešný Real, rovnako aj v roku 2015 vo štvrťfinále.