Main Content

Manchester City sa chystá obrať Arsenal o jedného z najlepších hráčov

streda, 3. máj 2017 11:39 | Autor: Jakub Vaverka

Manchester City sa chystá obrať Arsenal o jedného z najlepších hráčov
Manchester City sa chystá obrať Arsenal o jedného z najlepších hráčov | zdroj: © TASR

Prestupový trh je neúprosný a kluby často krát oberajú o najlepších hráčov aj svojich ligových rivalov. O niečo podobné sa po sezóne pokúsi Manchester City, ktorý si brúsi zuby na oporu londýnskeho Arsenalu.

Športový riaditeľ Manchestru City Txiki Begiristain, ktorý dlhý čas pôsobil v FC Barcelona, podľa reportov z Anglicka začal pracovať na príchode obrancu Arsenalu Londýn Hectora Bellerína. Dostal pokyn od trénera Citizens Pepa Guardiolu, ktorý má obľubu v nakupovaní svojich krajanov, pričom pred nasledujúcou sezónou si dal za cieľ skvalitniť defenzívu Sky Blues.

Zdroj menom Sport Witness tvrdí, že semifinalista minulého ročníka Ligy majstrov myslí boj o odchovanca FC Barcelona seriózne. „Zástupcovia Bellerína sa dohodli so športovým riaditeľom City na dátume neformálnych rozhovorov, počas ktorých by sa mal prediskutovať hráčov potenciálny prestup do Manchestru.“

Dvadsaťdvaročný technicky zdatný obranca zažíva na Emirates Stadium výbornú sezónou, ale vo veľkom sa špekuluje, že by mohol po prebiehajúcom ročníku zmeniť dres. Okrem Manchestru City má o jeho služby veľký záujem aj Barcelona.

Bellerín mal v minulosti prehlásiť, že ak opustí Arsenal, odíde mimo anglickú Premier League, a teda nenapodobní napríklad Robina Van Persieho, ktorý svojho času prestúpil do Manchestru United, či Samira Nasriho, ktorý si vybral Manchester City. Odhaduje sa, že tím, ktorý sa rozhodne mladého Španiela kúpiť, si bude musieť pripraviť približne 40 až 50 miliónov eur.