Main Content

Perez motivuje hráčov Realu Madridu k zlatému double obrovskými prémiami

štvrtok, 4. máj 2017 12:00 | Autor: Jakub Vaverka

Perez motivuje hráčov Realu Madridu k zlatému double obrovskými prémiami
Perez motivuje hráčov Realu Madridu k zlatému double obrovskými prémiami | zdroj: © TASR

Biely Balet zažíva výbornú sezónu. Merengues majú boj o titul v Španielsku vo vlastných rukách a v Lige majstrov sú veľmi blízko k postupu do finále. Prezident klubu Florentino Perez sa snaží hráčov namotivovať aj po finančnej stránke.

Real Madrid v posledných desaťročiach získal veľké množstvo trofejí. Či už sa jednalo o triumfy v domácej lige, domácom pohári alebo na európskej pôde. Od roku 1958 sa však Bielemu Baletu nepodarilo vyhrať takzvané zlaté double, a teda európsku pohárovú súťaž aj domácu ligu.

V posledných rokoch sa niečím podobným mohla pochváliť Barcelona, Bayern Mníchov či  Inter Miláno. Tieto tímy dokonca vyhrali populárne treble. Merengues sú v prebiehajúcom ročníku blízko k titulu z La Ligy a obhajobe prestížnej Ligy majstrov.

Takmer šesťdesiat rokov čakania na spomínané double primälo klubového prezidenta Florentina Pereza k namotivovaniu hráčov aj celého realizačného tímu. „Ak sa Realu Madrid podarí vyhrať zlaté double, Perez ponúka hráčom aj realizačnému tímu bonus vo výške celého mesačného platu, čo dokopy predstavuje približne 40 miliónov eur,“  informuje Gazzetta odvolávaná na denník AS.

V uplynulých sezónach Realu Madrid pokus o zlaté double vždy niekto prekazil. V rokoch 2014 a 2016, kedy Los Blancos vyhrali Ligu majstrov sa z titulu v Španielsku radovali Atlético Madrid, respektíve Barcelona. Keď Real vyhral v roku 2012 domácu ligu, Champions League ovládla londýnska Chelsea.