Main Content

Barcelona oznámi meno nového trénera už čoskoro. Favorit je známy

pondelok, 22. máj 2017 11:00 | Autor: Squashmaster

Barcelona oznámi meno nového trénera už čoskoro. Favorit je známy
Barcelona oznámi meno nového trénera už čoskoro. Favorit je známy | zdroj: © TASR

Už dávno je známe, že Luis Enrique po tejto sezóne na lavička katalánskeho veľkoklubu FC Barcelona končí. Predstavitelia Blaugranas dajú posledné zbohom špekuláciám o mene jeho nástupcu už čoskoro.

Prezident klubu Josep Maria Bartomeu vyhlásil, že meno nového trénera FC Barcelona bude známe 29. mája.

Barcelona síce v poslednom kole otočila nepriaznivo sa vývíjajúci zápas proti Eibaru, ale výhra Realu Madrid na ihrisku Malagy znamenala, že po Lige majstrov nezíska Messi a spol. ani španielsky titul. Jedinou trofejou teda môže byť Copa del Rey, kde sa vo finále Barcelona stretne s Alavesom.

 Podľa portálu goal.com však už je viac-menej jasné, kto bude lodivodom Blaugranas v budúcej sezóne. Mal by to byť aktuálny tréner Atletica Bilbao Ernesto Valverde.

"29. mája oznámime meno nového trénera. Ďakujeme Luisovi Enriquemu za jeho snahu a prínos pre klub. Teraz sú dvere otvorené. Najbližšou výzvou je Copa del Rey. Samozrejme gratulujeme Realu Madrid k majstrovskému titulu, ale aj naším hráčom za predvedené výkony. Čo sa týka Lionela Messiho, manželstvo Messi-Barcelona bude bez akýchkoľvek pochýb pokračovať aj naďalej," vyjadril sa prezident klubu k viacerým otázkam súvisiacich s klubom.