Main Content

„Ak by som si kvôli nemu mal zlomiť nohu, tak to urobím,'' tvrdí Fellaini o Mourinhovi

sobota, 27. máj 2017 16:25 | Autor: Squashmaster

Marouane Fellaini
Marouane Fellaini | zdroj: © TASR

Belgický stredopoliar Marouane Fellaini prestúpil do Manchestru United z FC Everton v roku 2013 za 27,5 milióna libier.

V predchádzajúcich sezónach trošku zaostal za očakávaniami, a preto sa nahlas hovorilo aj o tom, že Old Trafford opustí. Avšak pod taktovkou portugalského trénera Josého Mourinha sa v tejto sezóne stal jedným z pilierov hry United, čo mu prinavrátilo potrebné sebavedomie. V rámci uplynulej sezóny odohral v červenom drese vo všetkých súťažiach 47 duelov, čo je viac ako polovica jeho celkových vystúpení v drese United (89) od príchodu do Manchestru.

"Keď cítim, že mi človek dôveruje, som ochotný urobiť čokoľvek. Ak by som si musel kvôli Mourinhovi zlomiť nohu, urobil by som to. To som jednoducho ja. Som ochotný hrať dokonca aj keď mám bolesti. Teraz som tu v Manchestri United a na Old Trafforde chcem aj zostať. Každý deň pracujem vo vynikajúcom tíme s výbornými hráčmi, skvelým personálom a som tu veľmi šťastný. Som ochotný obetovať tomuto klubu všetko," zastrájal sa pre goal.com 29-ročný belgický reprezentant.

Fellaini bol na ihrisku pri zisku všetkých troch tohtosezónnych trofejí červených diablov (EFL Cup, Community Shield a najmä Európska liga). Predstavitelia United už aktivovali klauzulu na predĺženie Fellainiho kontraktu o jeden rok, preto je isté, že sa Belgičan s typickou výraznou hrivou predstaví v drese Red devils aj v sezóne 2017/2018, teda aj v Lige majstrov.

https://twitter.com/Fellaini/status/867836459394502656