Main Content

Cíger vie, kto by mal nahradiť Kohúta. Podľa neho je jedinou správnou voľbou

piatok, 2. jún 2017 12:56 | Autor: Martin Gregor

Cíger vie, kto by mal nahradiť Kohúta. Podľa neho je jedinou správnou voľbou
Cíger vie, kto by mal nahradiť Kohúta. Podľa neho je jedinou správnou voľbou | zdroj: © TASR

Zdeno Cíger pokračuje k kritike prezidenta SZĽH Martina Kohúta. S odstupom dní od majstrovstiev sveta, na ktorých Slováci pod jeho taktovkou len so šťastím nevypadli z A-kategórie, jeho zloba na súčasného šéfa nášho hokeja akoby gradovala.

Cíger po dňoch oddychu po svetovom šampionáte žiada už bez okolkov odstúpenie Kohúta z čela slovenského hokejového zväzu. ,,Takýto človek nemá čo robiť v slovenskom hokeji,“ hovorí v rozhovore pre Šport.sk, pričom dodáva, že má svojho vlastného favorita ja jeho pozíciu: ,,Osobne si myslím, že takúto funkciu by mal prebrať Miroslav Šatan. Nechcem ale naňho robiť zbytočný nátlak.“

Pri ďalšej otázke týkajúcej sa Šatana bol však Cíger už konkrétnejší a dokonca ho považuje za jedinú vhodnú alternatívu na čelo zväzu. „To je jediná varianta. Miro ale asi sám nevie, čo má robiť. Najmä je to človek, ktorý je čestný a zodpovedný.“

Šatan je zdá sa personou, ktorá je rešpektovaná na oboch stranách tohto sporu. Martin Kohút podporovaný hokejistami na čele s Richardom Lintnerom či Michalom Handzušom ho chce vidieť vo funkcii generálneho manažéra reprezentácie, ktorá doteraz patrila Robertovi Švehlovi.

Už len formálne kormidelník slovenskej reprezentácie Zdeno Cíger v rozhovore pre sport24.sk prezradil aj jednú smutnú pikošku zo zápasu Slovenska s neskoršími majstrami sveta Švédmi. Švédsky tréner sa ho mal spýtať, s akými hráčmi to vlastne hráme. Že ich vôbec nepozná … nuž až tak hlboko padol náš hokej.