Main Content

Romelu Lukaku prestúpi do Chelsea, je to jediná reálna možnosť

štvrtok, 8. jún 2017 10:30 | Autor: Jakub Vaverka

Romelu Lukaku prestúpi do Chelsea, je to jediná reálna možnosť
Romelu Lukaku prestúpi do Chelsea, je to jediná reálna možnosť | zdroj: © TASR

Budúcnosť belgického útočníka Romelua Lukakua patrí medzi najdiskutovanejšie témy na futbalovom fóre. To, kde bude kremenitý bombardér pôsobiť v nasledujúcom ročníku, by malo byť známe už čoskoro. Reálna sa však javí byť len jediná možnosť.

Rodák z belgický Antverp nastúpil v uplynulom ročníku na 39 súťažných stretnutí, v ktorých sa do streleckej listiny zapísal dovedna 26-krát a prihral na sedem presných zásahov. Lukaku už pred koncom ročníka prehlásil, že v nasledujúcej sezóne by rád hrával v prestížnej Lige majstrov, pričom bolo jasné, že v liverpoolskom Evertone si túto súťaž nezahrá.

Záujemcov o kanoniera Karameliek bolo viac než dosť. Spomínala sa Chelsea, Arsenal, Manchester United, Paríž Saint-Germain či Bayern Mníchov. Samotný zakončovateľ pred pár dňami médiám povedal, že už je isté, kde bude budúci rok pôsobiť, ale meno klubu si zatiaľ nechal pre seba. Niekoľko mesiacov médiá zo všetkých kútov Európy prichádzali so „zaručenými“ informáciami o Romeluovej budúcnosti.

Momentálne sa však javí byť pre 191 centimetrov vysokého bombardéra reálna len jedna cesta – návrat do Chelsea. Lukaku totiž potvrdil, že sa v Premier League naplno udomácnil a chce v tejto súťaži pokoriť stogólovú hranicu. To zo zoznamu škrtá PSG a Bayern. Manchester United robí všetko, preto aby získal jedného z dvojice Andrea Belotti – Alvaro Morata, a teda jasne badať, že interes o Belgičana vzdal.

Arsenal je teoreticky stále možnosťou, avšak Lukaku neraz potvrdil, že aj keď mu prvé pôsobenie v Chelsea nevyšlo, klub zo Stamford Bridge stále pravidelne sleduje a teší ho, keď sa The Blues darí. Návrat Belgičana do modrej časti Londýna podporil Diego Costa. Španiel v rozhovore prezradil, že taliansky kouč The Blues Antonio Conte už s jeho službami nepočíta a bude si musieť hľadať nový klub.

To však zároveň znamená ,že Modrí musia priviesť minimálne tak kvalitného útočníka, pretože im odíde zakončovateľ číslo jeden. Keď sa novinári pýtali Romelua, či sa vráti toto leto do Chelsea, iba šibalsky žmurkol, čo však niektorým stačilo ako právoplatná odpoveď. Očakáva sa, že Lukaku bude stáť astronomických osemdesiat miliónov libier, no rozhodne nejde o čiastku, ktorú by si úradujúci anglický majster nemohol dovoliť. Tak či onak, ak Lukaku toto leto odíde do iného klubu, ako do Chelsea, pôjde o jedno z najväčších prekvapení za posledné roky. 

Odporúčané články