Main Content

Ak si zažiada 300 tisíc libier týždenne, dajte mu ich. Arsenal si musí udržať Alexisa, tvrdí Parlour

utorok, 13. jún 2017 11:18 | Autor: Squashmaster

Ak si zažiada 300 tisíc libier týždenne, dajte mu ich. Arsenal si musí udržať Alexisa, tvrdí Parlour
Ak si zažiada 300 tisíc libier týždenne, dajte mu ich. Arsenal si musí udržať Alexisa, tvrdí Parlour | zdroj: © TASR

Arsenal Londýn nevyhral anglickú ligu od roku 2004, kedy za Gunners hral aj anglický stredopoliar Ray Parlour, ktorý bol mimoriadne populárny medzi fanúšikmi pre jeho energiou nabité výkony. Práve Parlour, ktorý v súčasnosti pôsobí ako futbalový komentátor, si myslí, že udržanie Alexisa Sancheza je pre klub a trénera Wengera kľúčové.

Napriek tomu, že čilský reprezentant má s Arsenalom ešte rok platnú zmluvu, množia sa špekulácie o jeho odchode do Bayernu Mníchov, a predovšetkým Manchestru City, kde by bol jeho trénerom Pepe Guardiola, teda lodivod, pod ktorým už pôsobil v drese katalánskeho veľkoklubu FC Barcelona.

"Klub sa musí touto otázkou okamžite zaoberať a dať hráčom toľko peňazí, koľko chcú. Predstavitelia klubu musia zasiahnuť. Ja by som sa Alexisa opýtal: Koľko chceš? Ak jeho agent povie 300 000 libier, obávam sa, že Arsenal mu ich bude musieť dať. V uplynulej sezóne Gunners skončili na piatom mieste, čo samozrejme nezodpovedá štandardom v Arsenale. Ak chcete súperiť s tímami ako Chelsea, Tottenham, Manchester City, United či Liverpool, bezpodmienečne si musíte uchovať najlepších hráčov tímu, " povedal Parlour pre portál goal.com.

Alexis má za sebou skvelú individuálnu sezónu, pretože v drese Gunners zaznamenal vo všetkých súťažiach dokopy 30 gólov. Minulý mesiac predstavitelia klubu oznámili, že Sanchez je jednoznačným víťazom ocenenia pre najlepšieho hráča sezóny v londýnskom klube.