Main Content

Kmotrík priznáva zlyhania a avizuje navýšenie prestupového rozpočtu

utorok, 13. jún 2017 12:37 | Autor: Filip Chudý

Ivan Kmotrík ml.
Ivan Kmotrík ml. | zdroj: © TASR

Viceprezident Slovana Ivan Kmotrík ml. verejne priznal prestupové zlyhania, pričom zároveň prezradil plány na najbližšie obdobie do otvorenia nového štadióna.

Viceprezident ŠK Slovan Bratislava Ivan Kmotrík ml. v rozhovore pre klubovú stránku predstavil plány na najbližšie obdobie. Nie je spokojný s minulou sezónou, hoci ho potešilo napredovanie tímu po príchode trénera Ivana Vukomanoviča, preto ho v najbližších dňoch chcú podpísať na dlhšie obdobie. „Ivan počas deviatich mesiacov preukázal, že je ochotný pracovať s hráčmi, ktorých má k dispozícii. Na rozdiel od minulých rokov, keď tréneri chceli priamo vyberať hráčov do tímu, je Ivan iný. Poskytne nám špecifikáciu hráča na pozíciu, ktorú chce doplniť, a my sa snažíme nájsť čo najvhodnejšie alternatívy,“ povedal Kmotrík ml. pre skslovan.com.

„Musíme si priznať, že v minuloročnom letnom prestupovom období sme ešte za bývalého trénera Papavasilia urobili veľa vážnych chýb pri výbere hráčov. Naša prestupová politika skrátka nebola správna a podľahli sme emóciám. Tieto chyby chceme odstrániť a preto s niektorými hráčmi rokujeme o rozviazaní zmluvy, s ďalšími zase o potenciálnych prestupoch do iných klubov. Snažíme sa za nich nájsť adekvátne náhrady a hráčov, ktorí budú mať tú správnu motiváciu zahrať si o rok na novom štadióne. Budeme zvyšovať rozpočet určený na nákup nových posíl, čo sa prejaví v troch najbližších prestupových obdobiach. Nechceme robiť žiadne radikálne rezy, skôr sa snažíme posilniť mužstvo, vytvoriť zdravý základ a gradovať silu kádra na nový štadión,“ prezradil pre stránku Slovana viceprezident klubu.

Ten si uvedomuje, že kvalifikovať sa do skupiny Európskej ligy bude ťažké, no minimálne 3. predkolo chce uhrať a potom sa uvidí podľa žrebu. Najbližšie chcú belasí vyhrať Československý Superpohár, pričom chcú získať aj titul, no dôležitejšia pre nich bude spokojnosť fanúšikov, s ktorými chcú pracovať a spolu s nimi prejsť na nový štadión.

„Uvedomujeme si, že príchod potenciálneho nového štadióna nie je len benefitom, ale aj záväzkom pre vedenie klubu využiť zostávajúci rok progresívne. Zostávajú nám tri prestupové obdobia, aby sme pripravili mužstvo na ten veľký deň, ktorý už niekoľko rokov očakávame. Chceme byť pripravení na nový štadión po stránke celého klubu z hľadiska zázemia, vedenia a manažmentu, aby sme fanúšikov nesklamali, ale naopak, potešili a spoločne sa radovali zo silného Slovana,“ zakončil pre klubový web Ivan Kmotrík ml.