Main Content

Nový útočník HC Košice Patrik Koyš pre Šport7.sk: Verím, že je to správna voľba

streda, 28. jún 2017 10:51 | Autor: Jakub Vaverka

Nový útočník HC Košice Patrik Koyš pre Šport7.sk: Verím, že je to správna voľba
Nový útočník HC Košice Patrik Koyš pre Šport7.sk: Verím, že je to správna voľba | zdroj: © TASR

V minulej sezóne patril medzi najlepších hokejistov v slovenskej najvyššej súťaži. Útočník Patrik Koyš postúpil s odpisovaným Martinom do semifinále, zahral si v ligovom výbere a dočkal sa aj pozvánky do reprezentácie. Od nového ročníka ho uvidíme v drese ambicióznych Košíc. O minulom ročníku či nových výzvach sa s Koyšom porozprával Šport7.sk.

Patrik, prečo ste zvolil prestup do Košíc, a teda do klubu, ktorý MHC Martin v minulom ročníku vyradil vo štvrťfinále play-off?

Je to mužstvo, ktoré má vysoké ambície a disponuje najlepšími podmienkami v lige. V jednaniach mi vyhoveli v podstate vo všetkom, čo ma len utvrdilo v tom, že to bude správna voľba. Či to tak naozaj je, ukáže až samotná sezóna. Verím, že bude úspešná.

Mali ste na stole aj iné konkrétne ponuky? Ak môžete prezradiť, aké kluby sa o vás zaujímali?

Mal som viacero ponúk zo Slovenska, ale nechcem ich konkretizovať. Niečo sa črtalo aj v Čechách, ale nakoniec sa to veľmi dlho naťahovalo a ja už som nechcel čakať. Dlhšie som mal totiž na stole zmluvu z Košíc.

Mohli by ste porovnať podmienky v Martine a v Košiciach?

Samozrejme, v Košiciach je to o inom. Predsa len, štadión a celkové zázemie sa s Martinom porovnávať nedajú. Ja som však bol v Turci veľmi spokojný.

Sledujete aspoň okrajovo situáciu, ktorá nastala v MHC Martin po úspešnom ročníku?

Situáciu sledujem intenzívne a je mi ľúto fanúšikov, ktorí sú v Martine vynikajúci a po výbornej sezóne musia zažívať strach, či sa vôbec bude hrať hokej. Je to celé smutné, no taká je realita. V neposlednom rade, Martin nám dlhuje peniaze, takže som sám zvedavý, ako to celé dopadne a či ich niekedy uvidíme. Ja stále verím, že sa to dá nejako dokopy a MHC nebude chýbať v nasledujúcom ročníku. Bola by to veľká škoda, keby taký klub s výbornými priaznivcami musel skončiť.

Rozprávali ste sa o nej s už bývalými spoluhráčmi?

S chalanmi komunikujem prakticky stále. Všetci sme smutní z toho, ako to momentálne vyzerá, no my s tým už nič neurobíme. Zostáva nám len čakať, ako to celé dopadne.

Bude vám hokejový Martin chýbať? Čo vám rezonuje z pôsobenia v Turci najviac?

Bola to moja najlepšia a zároveň najkrajšia sezóna v seniorskom hokeji. Bude mi chýbať partia, akú sme dokázali spoločne vytvoriť s hráčmi a trénermi. Ďalej to budú skvelí fanúšikovia, ktorí vedeli vytvoriť neskutočnú atmosféru na zápasoch. Predovšetkým v play-off, keď sme nastupovali na stretnutia, som mal zimomriavky.

Aké ciele máte v drese HC Košice?

Čo sa týka mojich osobných cieľov, určite by som chcel potvrdiť výkony z minulého ročníka. Z pohľadu tímu sa jedná o tie najvyššie ciele, ktoré sú v Košiciach každý rok.

V minulej sezóne ste dostal pozvánku do národnému tímu, vzhliadate s pribúdajúcim časom k slovenskej reprezentácie stále viac?

Klamal by som, ak by som povedal, že nie. Verím, že na ľade budem podávať také výkony, ktoré mi prinesú šancu do reprezentácie. Všetko však ukáže až sezóna.

Myslíte si, že je z Košíc na majstrovstvá sveta alebo Olympiádu bližšie ako z Martina?

Myslím si, že áno. Ak však nepodáte dobrý výkon na ľade, je v podstate jedno, či hráte v prvom alebo v poslednom mužstve v lige.