Main Content

Svitá Spartaku Trnava na lepšie časy? O klub majú vraj záujem Číňania!

streda, 19. júl 2017 12:23 | Autor: Filip Chudý

Svitá Spartaku Trnava na lepšie časy? O klub majú vraj záujem Číňania!
Svitá Spartaku Trnava na lepšie časy? O klub majú vraj záujem Číňania! | zdroj: © TASR

Trnavský Spartak by sa údajne mohol ocitnúť v čínskych rukách, keďže jeho majiteľ Vladimír Poór ho údajne chce predať. On však tieto tvrdenia odmieta.

Trnavský veľkopodnikateľ Vladimír Poór chce údajne predať svoje spoločnosti, medzi ktorými má byť aj futbalový klub Spartak Trnava, informoval o tom portál aktuality.sk. „Čínska investičná skupina CEFC naďalej skupuje firmy na Slovensku a Česku. Najnovšie sa podľa našich informácií zamerala na spoločnosti z portfólia trnavského oligarchu,“ napísal spomínaný web.

Ten tiež uviedol, že vraj podľa dvoch od seba nezávislých zdrojov trnavský oligarcha rokuje s čínskou investičnou spoločnosťou CEFC o predaji svojho hlavného portfólia, a to železničiarskych opravárenských podnikov (ŽOS) v Trnave a Zvolene, pričom súčasťou obchodu má byť aj Spartak Trnava.

„Nie je pravda, že rokujem s kýmkoľvek o predaji ktorejkoľvek ŽOS. Mám s nimi dlhodobé plány,“ citovali Poóra aktuality.sk. Tie však ďalej tvrdia, že celá transakcia stojí momentálne na cene, keď Poór má žiadať privysokú cenu za svoje ŽOS-ky a Číňania nie sú ochotní zaplatiť toľko, koľko požaduje.

CEFC urobili v posledných rokoch v našom regióne viacero významnejších akvizícií, najznámejšou je tá so Slaviou Praha, z ktorej urobili českého majstra. Spartak Trnava čaká na titul už 44 rokov, pričom v nedávnej minulosti skôr vychádzali z klubu viaceré negatívne správy o nezhodách a chýbajúcich výplatách, ako o majstrovských ambíciách.