Main Content

Slovensko stúpne v rebríčku FIFA, ale prepásli sme historický úspech!

nedeľa, 10. september 2017 15:13 | Autor: Filip Chudý

slovenská futbalová reprezentácia
slovenská futbalová reprezentácia | zdroj: TASR

Slovenská futbalová reprezentácia si po septembrových medzištátnych zápasoch polepší v rebríčku FIFA. Ale kým jedno oko sa smeje, druhé môže smútiť.

V septembrovom vydaní rebríčka FIFA, ktorý by mal byť oficiálne zverejnený vo štvrtok 14. septembra, pôjde slovenská futbalová reprezentácia podľa prepočtov zo septembrových medzištátnych stretnutí nahor o tri miesta na 19. priečku.

Polepšiť by sme si mali o rovných 50 bodov (967), o čo sa postarala výhra nad Slovinskom, za prehru v Anglicku sme nedostali ani bod. V prípade remízy s kolískou futbalu by sme sa dostali v poradí pred Angličanov, keď by sme mali 1025 bodov a patrila by nám 17. pozícia vo svetom rebríčku. Ak by sme ale vo Wembley vyhrali, mali by sme na konte 1140 bodov a boli by sme priebežne na 12. mieste, čo by bolo naše najvyššie postavenie v histórii. Zatiaľ sme boli najlepšie na 14. pozícii.

Nový rebríček FIFA bude mať aj staronového lídra, ktorým sa stane Nemecko, ktoré vystrieda na čele Brazíliu. Na tretie miesto poskočí Portugalsko a Argentína padne na štvrté. Nasledovať bude európske kvarteto v poradí Belgicko, Poľsko, Švajčiarsko, Francúzsko. Elitnú desiatku doplnia Čile a Kolumbia.

Naši kvalifikační súperi budú na tom nasledovne: 15. Anglicko, 43. Škótsko, 55. Slovinsko, 120. Litva a 191. Malta.

Pre zaujímavosť ešte poradie našich susedov: 6. Poľsko, 24. Ukrajina, 57. Rakúsko, 58. Česko a 59. Maďarsko.