Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera División (2.10.)

pondelok, 2. október 2017 09:32 | Autor: Jakub Vaverka

Gerard Piqué
Gerard Piqué | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera División.

REAL MADRID: Real Madrid včera porazil na domácom ihrisku Espanyol Barcelona 2:0, pričom išlo o prvú ligovú výhru Los Blancos na svojom štadióne v tejto sezóne.

REAL MADRID: Do streleckej listiny sa opäť nezapísal hviezdny Cristiano Ronaldo, o oba presné zásahy sa postaral Španiel Isco, ktorý hrá v skutočne vo výbornej forme.

SOCIEDAD/BETIS: Zápas kola videli diváci v San Sebastiáne, kde Real Sociedad remizoval zo sevillským Realom Betis 4:4. Vyhrávali hostia, vyhrávali aj domáci a remíza sa javí ako spravodlivý výsledok.

BARCELONA: Na čele La Ligy ostáva po siedmich kolách stopercentná Barcelona, ktorá porazila UD Las Palmas 3:0.

BARCELONA: Zápas sa hral pred prázdnymi tribúnami, pretože vedenie FCB chcelo predísť výtržnostiam na tribúnach.

BARCELONA: Katalánci pôvodne nechceli kvôli referendu o samostatnosti ani hrať, ale vedenie ligy im pohrozilo kontumáciou a trojbodovou penalizáciou.

BARCELONA: Strelec jedného z gólov Sergio Busquets prehlásil, že vždy je dobré, keď sa do streleckej listiny zapíše aj niekto iný ako Lionel Messi či Luis Suarez.

BARCELONA: Gerard Piqué po zápase absolvoval po zápase emotívne interview, v ktorom so slzami v očiach hovoril, že nie jednoduché hrať futbal, keď viete, že v uliciach bojujú vaši ľudia.