Main Content

VIDEO: Kríza Realu Madrid pokračuje, Zidane nemieni hádzať uterák

nedeľa, 14. január 2018 08:56 | Autor: TASR

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo | zdroj: TASR

Madrid 13. januára (TASR) – Futbalisti majstrovského Realu Madrid stratili ďalšie cenné body v španielskej La Lige.

V sobotňajšom domácom súboji 19. kola La Ligy prehrali s FC Villarreal 0:1. O triumfe hostí pred návštevou 63.403 divákov rozhodol stredopoliar Pablo Fornals v 87. minúte.

"Biely balet" je v tabuľke na 4. mieste a na lídra FC Barcelona stráca už 16 bodov. Real v lige ťahá sériu troch duelov bez výhry. Villarreal je piaty a na Real stráca bod. Barcelona má k dobru ešte nedeľňajší zápas na pôde San Sebastianu.

Domácim sa nepodarilo premeniť ani jeden z množstva streleckých pokusov, hostia naopak využili rýchly brejk, na ktorého začiatku bol Denis Čeryšev. Ruský stredopoliar našiel voľného Enesa Ünala, ten namieril do brankára Navasa a odrazenú loptu poslal do bránky Fornals. Hviezdny Cristiano Ronaldo trafil v prvom polčase z priameho kopu len hornú tyč a na konci si spolu so spoluhráčmi vypočul piskot divákov na štadióne Santiaga Bernabeua. Real v tejto ligovej sezóne prehral už štvrtýkrát.

"Je pre hráčov ťažké, keď z množstva šancí lopta do brány nepadne. Nemyslím si, že sme si zaslúžili prehru, hrali sme dobre. Nie je ľahké vysvetliť, kde sme, ale musíme to zmeniť. Hádzať uterák nemienime, nesmieme sa vzdať a musíme pokračovať v ďalšej práci," citovala agentúra DPA trénera Realu Zinedina Zidana.

V úvodnom sobotňajšom zápase si FC Girona poradila doma s posledným UD Las Palmas bez problémov 6:0. Z hetriku sa v stretnutí tešil keňský útočník Michael Olunga.

La Liga - 19. kolo:

FC Girona - UD Las Palmas 6:0 (1:0)
Góly: 57., 70. a 79. Olunga, 25. Stuani (z 11 m), 64. Garcia, 74. Portu

Real Madrid - FC Villarreal 0:1 (0:0)
Gól: 87. Fornals