Main Content

Prestupová bomba vo Fortuna lige: V Slovane ho už nechceli, Žilina ho berie!

piatok, 19. január 2018 14:33 | Autor: Filip Chudý

František Kubík v Žiline
František Kubík v Žiline | zdroj: TASR

Žilinskí futbalisti majú prvú zimnú posilu. Pod Dubeň prichádza v Slovane nadbytočný František Kubík.

MŠK Žilina na svojej oficiálnej stránke informovala, že sa jej podarilo získať prvú zimnú posilu. Je ňou 28-ročný František Kubík. Ten prichádza zo Slovana, ktorému vedenie belasých minulý týždeň dovolilo si hľadať nový angažmán, keďže s ním už kvôli pretlaku v kádri viac nepočítali.

Skúsený ľavák sa dohodol s vedením MŠK Žilina na zmluve s platnosťou do 31. decembra 2019. Tréner MŠK Adrián Guľa ho v minulosti už viedol v AS Trenčín.

Dôvody jeho angažovania prezradil pre klubový web športový manažér Karol Belaník: „Odchodom Roba Mazáňa sme potrebovali vykryť pozíciu na ľavej strane. Fero už pôsobil pod Aďom Guľom, a preto sa navzájom s trénerom poznajú a vedia, čo môžu od seba očakávať. Zaujala nás aj jeho univerzálnosť, pričom postaviť ho môžeme prakticky hocikde na ľavú stranu – či už do obrany alebo aj na krídelnú pozíciu. Aj vzhľadom na mladú kostru mužstva sme siahli po ostrieľanom hráčovi. Má za sebou bohaté skúsenosti, navyše stále disponuje kvalitatívnym, rýchlostným potenciálom, ktorý môže odovzdať mužstvu. Veríme, že svojou hrou bude pre náš tím prínosom.“

Športový manažér šošonov ďalej prezradil, že príchodom Kubíka nekončí žilinská aktivita na prestupovom poli.  „V najbližších dňoch, možno už hodinách, chystáme výmenu na pozícii stredových hráčov,“ dodal pre mskzilina.sk Belaník.

V minulých dňoch sa najviac hovorilo o tom, že by mal Žilinu posilniť ďalší bývalý hráč Slovana Samuel Štefánik, aktuálne hráč poľskej Nieciecze. Tento stredopoliar tiež v minulosti hrával pod Guľom v Trenčíne, kde sa stretol aj s Kubíkom.

 

Pre zaujímavosť, Kubík a Štefánik prišli do Slovana v lete 2014 krátko po sebe. Či sa história zopakuje, to sa čoskoro uvidí.