Main Content

Mareš chce vraj zo Slovana odísť: Ide o realitu alebo manažérsku hru?

nedeľa, 21. január 2018 17:26 | Autor: Filip Chudý

Jakub Mareš
Jakub Mareš | zdroj: TASR

Bratislavský Slovan by mohol prísť o svojho najlepšieho strelca. Jakub Mareš je vraj v klube nespokojný a chcú ho tri zahraničné kluby.

Z Fortuna ligy môže odísť ďalší hráč, ktorý si v nej urobil meno. V minulých dňoch sa len šuškalo, že Jakub Mareš by mohol pustiť ŠK Slovan Bratislava, najnovšie to oficiálne pre RTVS potvrdil hráčov agent Michal Holeščák z agentúry HMP - Sport Managment.

Podľa RTVS Mareš údajne nie je v Slovane spokojný a podľa Michala Holeščáka je jeho odchod veľmi reálny. „Určite by sme radi Kuba posunuli do zahraničia, sám hráč by rád prestúpil. Takže pracujeme na jeho transfere. Momentálne rokujeme s dvomi klubmi z Kórejskej republiky. Nebudem vôbec skrývať, je to Ulsan Hyundai a Incheon United. Máme tiež konkrétnu ponuku z maďarského Haladásu. Ale myslím, že hráč by volil Južnú Kóreu,“ povedal pre RTVS hráčov agent.

Ulsan obsadil v minulej sezóne K-League Classic štvrté miesto a tesne mu ušla pohárová miestenka, Incheon úspešne bojoval o záchranu, keď skončil na deviatej priečke. Haladás je v maďarskej lige aktuálne desiaty a bojuje o záchranu. „Bavíme sa hlavne o najvyššej kórejskej súťaži, ktorá je veľmi kvalitná a určite má vyššiu úroveň ako maďarská liga. Uvidíme, všetko ukážu najbližšie dni,“ dodal pre RTVS Michal Holeščák.

Mareš bol na jeseň najlepší strelec Slovana, no belasí v zime angažovali slovinského reprezentačného útočníka Andraža Šporara, ktorý má byť údajne najdrahším a tiež najlepšie plateným hráčom našej ligy.

Či práve toto spôsobilo Marešovu údajnú nespokojnosť, resp. či ide iba o manažérsku hru za účelom vybojovania lepších podmienok pre klienta, keďže je absolútne netypické, aby hráčov zástupca verejne menoval záujemcov o futbalistu, to sa uvidí v blízkej dobe.

Zaujímavé je tiež to, že hlavným skautom Slovana je podľa klubovej stránky Pavol Holeščák ml., mladší brat Michala Holeščáka. Obaja sú pritom zakladateľmi a podľa obchodného registra stále tiež vlastníkmi HMP - Sport Managment, ktorá Mareša zastupuje.