Main Content

VIDEO: Brankár, ktorý naposledy chytal pred 12 rokmi, sa postavil do brány Chicaga a predviedol skvelé zákroky!

piatok, 30. marec 2018 08:52 | Autor: TASR

Scott Foster
Scott Foster | zdroj: YouTube

Brankári Chicaga Blackhawks narobili počas zápasu s Winnipegom (6:2) trénerovi domáceho Chicaga Joelovi Quennevillovi poriadne vrásky na čele. 

Už počas rozcvičky sa totiž zranil Anton Forsberg a jeho náhradník Collin Delia vydržal len do 46. minúty, keď musel rovnako odísť z ľadu pre zranenie. To bola chvíľa pre 36-ročného Scotta Fostera. Ten sa do bránky dostal v súťažnom zápase prvý raz od sezóny 2005/2006, keď chytal za Western Michigan University. Svoj výkon okorenil siedmymi úspešnými zákrokmi, ani raz neinkasoval.

"Bol to pre mňa šok, keď mi povedali, že sa mám obliecť. Dnešný večer sa pre mňa stal studnicou zážitkov, ktoré budem do konca svojho života rozprávať svojim deťom a priateľom," povedal Foster pre nhl.com. Záložný brankár Chicaga sa vyznamenal najmä päť minút pred koncom duelu, keď zlikvidoval veľkú šancu Paula Šťastného. Diváci v aréne United Center potom ešte dlho zborovo skandovali jeho meno. Obranca domácich Brent Seabrook odohral tisíci zápas v profilige v základnej časti.