Main Content

De Bruyne opísal zvláštny vzťah s Mourinhom, ktorý uňho spravil najväčšiu chybu v trénerskej kariére

sobota, 7. apríl 2018 13:20 | Autor: Timotej Gašper

Kevin De Bruyne, José Mourinho
Kevin De Bruyne, José Mourinho | zdroj: TASR

Odchod De Bruyna z Chelsea sa pripisuje ako jedna z najväčších chýb trénera Joseho Mourinha. Belgický stredopoliar nedávno prezradil, aký bol vlastne medzi ním a portugalským trénerom vzťah.

Belgický záložník prišiel do Chelsea ešte v roku 2012, no v kádri „The Blues“ nikdy nedostal poriadnu príležitosť, čo podčiarkuje len necelých 9 odohraných zápasov. Neskôr sa cez fantastickú formu vo Wolfsburgu dostal do Manchestru City, kde sa etabloval na jedného z najlepších hráčov sveta.

Jeho neúspech na Stamford Bridge sa pripisuje kontroverznému trénerovi Josemu Mourinhovi, ktorý aktuálne vedie Manchester United. „Povedal by som, že sme si boli vzdialení a taký bol aj náš vzájomný vzťah," načal 26-ročný belgický reprezentant.

Za rok v Chelsea sa Kevin dostal do hry len na necelých 450 minút a jeho odchod je dodnes braný ako jedna z najväčších chýb inak veľmi úspešnej kariéry portugalského kouča. 

"Je nie som ten typ hráča, ktorý sa chce silou mocou rozprávať s trénermi. Ak niečo tréner chce, príde za vami. Tréner je šéf, takže je jedno, ako veľmi ste dobrý, vždy tam bude tá hranica, ktorú hráč nemôže prekročiť. Hovoril som s ním len dvakrát, pričom prvýkrát som chcel už v lete 2013 odísť do Dortmundu. Druhýkrát som za ním prišiel a povedal mu, že chcem odísť, pretože chcem hrať futbal." 

Jose Mourinho je známy svojimi zvláštnymi praktikami a viacero hráčov ho opísalo podobne ako Kevin De Bruyne, ktorý mimochodom v City tvrdo bojuje o cenu za najlepšieho hráča roku v Premier League.