Main Content

Najväčšia opora nováčika tkvie v brankárovi: Ako ďaleko dovedie Vegas hviezdny Fleury?

streda, 11. apríl 2018 10:31 | Autor: Jakub Vaverka

Marc - André Fleury
Marc - André Fleury | zdroj: TASR

Marc - André Fleury patril medzi najprekvapivejšie mená v expanznom drafte. Pittsburgh sa ho rozhodol neochrániť a Kanaďan sa stal jednotkou Vegas Golden Knights.

Marc-André Fleury patril medzi najväčšie hviezdy, ktoré si Vegas Golden Knights vybrali v lete počas expanzného draftu. Skúsený gólman mal v tom čase na svojom konte 375 výhier v základnej časti NHL, 62 v play-off a k tomu tri prstene za získanie Stanley Cupu. Teraz je Fleury jednotkou klubu z Nevady a jednou z hlavných opôr pred vyraďovacími bojmi.

„Tento chlapík vyhral trikrát celú ligu, nemyslím si, že by musel ešte niečo dokazovať. Myslím si ale, že ak by som mal z hráčov, čo toto leto prišli, vybrať jedného, kto chcel niečo verejnosti dokázať, bol to práve Fleury,“ myslí si útočník Vegas James Neal.

Kanaďan má momentálne 33 rokov a bol dlhoročným brankárom Pittsburghu. Spomedzi troch žrdí ho ale vyradil Matt Murray. „V posledných rokoch som bol na lavičke pomerne často. Milujem túto hru. Milujem chytanie, je to jasné? Dostal som možnosť prísť do Vegas. Takto som si to predstavoval, užívam si to,“ tvrdí Fleury.

Marc-André Fleury by mal byť jedným z ťahúňov Golden Knights aj vo vyraďovacích bojoch. Dôvodom sú práve jeho skúseností. „Mal perfektnú základnú časť. Myslím si, že veľmi dôležité bolo, že má svoju pýchu. Lige chcel dokázať, že je skvelým gólmanom, čo sa mu podarilo,“ chváli svojho zverenca kouč Gerard Gallant.

„Chcel byť chrbtovou kosťou nášho tímu a to sa mu darí. Predvádza perfektné výkony. Je zdravý a teší sa na play-off. Môžete vidieť, že je veľmi dobre pripravený. Keď máte dôveru vo svojho brankára, môžete to dotiahnuť ďaleko,“ dodal James Neal.

Vegas nastúpia v prvom kole play-off proti Los Angeles Kings a v tejto sérii budú favoritmi.