Main Content

Premier League: Rooney v nedeľu proti Blackburnu nenastúpi

piatok, 9. apríl 2010 14:24 | Autor: TASR

Wayne Rooney za svoj predčasný návrat po zranení v stredajšej odvete štvrťfinále futbalovej Ligy majstrov proti Bayernu Mníchov zaplatí daň neúčasťou v nedeľňajšom ligovom stretnutí svojho Manchestru United v Blackburne.

Anglický reprezentačný útočník si ešte v úvodnom štvrťfinálovom dueli v Mníchove vyvrtol pravý členok a mal pauzovať približne dva týždne, ale šokujúco sa objavil v základnej jedenástke "červených diablov" už v stredu na Old Trafforde. Hneď na začiatku zápasu si zrejme ešte nie celkom doliečený členok znovu vyvrtol a potom sa na ihrisku očividne trápil. Tréner Alex Ferguson ho napriek tomu vystriedal až v 55. min po vylúčení brazílskeho pravého obrancu Rafaela da Silvu. Kouč však vyjadril presvedčenie, že 24-ročný zakončovateľ bude United k dispozícii 17. apríla v mestskom derby proti City. V nedeľu do Blackburnu nepocestuje.

 

Manchester United v stredu na Old Trafforde síce viedol nad Bayernom 3:0, ale nemecký súper znížil na konečných 2:3 a zabezpečil si postup do semifinále Ligy majstrov 2009/10 (prvý zápas: 2:1).