Main Content

OFICIÁLNE: Manchester City s novou hviezdou posilou za rekordných 70 miliónov eur

streda, 11. júl 2018 07:00 | Autor: Timotej Gašper

Riyad Mahrez
Riyad Mahrez | zdroj: Instagram

Po týždňoch špekulácií o prvej posile Manchestru City je všetkému koniec. Vedenie anglického majstra predstavilo v utorok večer príchod veľkej hviezdy z Premier League za rekordných približne 70 miliónov eur.

Prvým novým hráčom, ktorý sa po raketovej majstrovskej sezóne pridal ku Guardiolovej družine, sa stal alžírsky technik Riyad Mahrez. 27-ročný ofenzívny stredopoliar strávil posledných 4 a pol roka v drese Leicestru City, s ktorým vyhral v ročníku 15/16 ligový titul a navždy sa zapísal do histórie klubu. Alžírsky reprezentant nevynikal len v onej úspešnej sezóne, ale i v dobe, kedy "The Foxes" hrávali "len" druhú ligu.

"Za sledovanie jeho hry by som dokonca aj zaplatil." Slová holandského krídla, Arjena Robbena, len potvrdzujú Mahrezovu jedinečnosť, o ktorej po posledných sezónach nikto nepochybuje. Hráč, ktorý vie dokonale zastávať post krídla i stredného záložníka, disponuje perfektnou technikou, herným prehľadom i fyzickou zdatnosťou, čo z neho robí komplexného hráča Guardiolovych vysnívaných parametrov.

Mahrez tak opúšťa Leicester City, do ktorého ešte v januári 2014 prestupoval za dnes už "smiešnych" 500 tisíc eur, pričom vedenie "The Sky Blues" doň investovalo približne 70 miliónov eur.

"Som veľmi rád, že budem hrať za Manchester City pod vedením trénera Pepa Guardiolu, ktorý preferuje útočný futbal. Jeho hráči podávali v predchádzajúcej sezóne neuveriteľné výkony. Verím, že v najbližších rokoch budeme rovnako úspešní a môžeme sa ešte zlepšovať," citoval 27-ročného stredopoliara klubový web.

"Riyad je veľmi talentovaný. Pre súperových obrancov je nepríjemný a spoluhráčom utvára veľa priestoru. V uplynulom období je jeden z najzaujímavejších hráčov v Premier League a prinesie nám do útoku ešte viac kvality," uviedol k prestupu športový riaditeľ "Citizens" Txiki Begiristain.