Main Content

Tréner United Mourinho nazval novinárov klamármi: José, nie je to naopak?

sobota, 11. august 2018 10:35 | Autor: Jakub Vaverka

José Mourinho
José Mourinho | zdroj: TASR

Vzťah trénera Manchestru United Josého Mourinha a zástupcov médií sa nedá označiť inak ako slovom katastrofa. Portugalčan novinárov vyslovene neznáša, žurnalisti v Británii zas využijú každú možnosť na to, aby si do "The Special One" kopli.

Keby José Mourinho porátal všetky pokuty, ktoré musel platiť kvôli tomu, že povedal na tlačových konferenciách čo si myslí, zrejme by si mohol dovoliť kúpiť jedného z talentovaných mladíkov. Vzhľadom na povahu kormidelníka Manchestru United, iný už nebude, avšak médiá odmietajú akceptovať jeho náturu.

Najnovšie lodivod Červených Diablov nazval zástupcov médií klamármi. „Vy (média) ste asi tisíckrát zopakovali, že môj vzťah s hráčmi nie je dobrý. Je to klamstvo, klamstvo, ktoré bolo zopakované tisíckrát,“ pustil sa „The Special One“ do novinárov. Jeho slová priniesol portál 90min.com.

José Mourinho
José Mourinho | zdroj: TASR

Mám rád svojich hráčov, mám rád túto skupinu. Užil som si uplynulý ročník, kde sme skončili najlepšie za posledných päť rokov. Chystám sa užiť si aj túto sezónu,“ tvrdí Mourinho. Portugalčan sa ohradil voči komentárom, ktoré tvrdia, že nemá rád svojich hráčov a nespráva sa k nim správne.

Pripomeňme si, čo Portugalčan hovoril počas letnej prípravy, kedy United prehrali v Amerike s Liverpoolom 1:4. Vtedajší tím Devils bol tvorený hlavne mladými hráčmi, ktorí nemajú príliš veľkú šancu na A tím, ale sú súčasťou klubu.

José Mourinho
José Mourinho | zdroj: TASR

„Toto nie je môj tím, toto nie je môj káder. Nie sú to moji hráči, dokonca to nie je ani tridsať percent mojich futbalistov,“ soptil vtedy Mourinho. Otvorene sa ohradil voči mladým hráčom Diablov, čo nenechalo nikoho chladným. Potom sa Portugalčan čuduje, že médiá píšu čo píšu.

Nuž, niekedy treba začať od seba Mr. Special. A to nejdeme otvoriť kapitolu menom Anthony Martial. To by bola téma na ďalší osobitný článok. Jednoducho, dá sa povedať, že José by mohol byť k svojim hráčom o niečo empatickejší.