Main Content

Prvá kauza za Hapala: Weiss vraj skončil v reprezentácii

streda, 21. november 2018 07:13 | Autor: Martin Gregor

Vladimír Weiss ml.
Vladimír Weiss ml. | zdroj: TASR

Nový tréner slovenskej reprezentácie Pavel Hapal musí riešiť už po druhom zápase pri kormidle národného tímu nepríjemnú kauzu.

Návrat Miroslava Stocha do reprezentácie mal symbolizovať začiatok akejsi novej éry národného tímu, počas ktorej sa nebude prihliadať na minulosť – či už Stochove excesy alebo nedávny výlet siedmich reprezentantov do striptíz klubu. Netrvalo však dlho a už aj Hapalov realizačný tím sa dočkal prvej nepríjemnej kauzy.

Postaral sa o ňu Vladimír Weiss mladší, ktorému kuriózne práve návrat Miroslava Stocha skomplikoval pozíciu v „nároďáku”. Pribudol mu totiž k Makovi a Rusnákovi ďalší konkurent na jeho post a ako sa ukázalo, viac než výrazný.

Weiss prišiel do národného tímu z ďalekého Kataru, no napríklad na rozdiel od Alberta Rusnáka, ktorý doletel až z USA, nedostal príležitosť ani v jednom z dvoch zápasov Ligy národov. To ho zjavne nahnevalo a svoju frustráciu prejavil naplno po poslednom striedaní Pavla Hapala proti Česku. Keď český tréner poslal v 79. minúte na trávnik hrotového útočníka Adama Nemca, Weiss mladší sa postavil a odišiel frustrovane zo striedačky.

Podľa informácii portálu ProFutbal.sk zamieril do kabíny, kde sa stihol prezliecť, kým ostatní hráči dohrávali stretnutie a následne sa presunuli do šatne. Weiss pobudol s hráčmi zhruba ešte 5 minút a potom sa mal postaviť s výrokom “Ja som skončil”. Následne hľadal východ z útob pražského Edenu, no nie s cieľom nastúpiť do pripraveného autobusu. Mal hľadať spôsob ako odísť priamo zo štadióna. Podľa ProFutbalu stihol venovať ešte jeden autogram, poďakoval sa a odišiel. Či sa vrátil už nevedno.

O správani Weissa vtedy ešte nič netušil Pavel Hapal. Weiss mu dokonca v šatni podal po zápase ruku. O jeho správaní sa dozvedel až neskôr a na tlačovej konferencii nemohol vyhnúť ani tejto téme.

 "V priebehu zápasu som si to nevšimol, lebo som koučoval mužstvo. Dozvedel som sa to, až keď som prišiel do kabíny. Budem sa snažiť vykomunikovať to s hráčom, čo ho k tomu viedlo, a uvidíme ďalej. Vieme, akým spôsobom hrá, rozhodli sme sa pre tento variant. Nepustili sme ho do zápasu, ale nikde nie je napísané, že nebude hrať v ďalších dueloch, takže v tom nevidím žiadny problém."

Dá sa očakávať, že kauza bude horúca ešte niekoľko dní. Národný tím v tomto roku už nečaká žiadny medzištátny duel, no horúcou témou bude decembrový žreb kvalifikácie Euro 2020. V nej budeme mať o jedného vážneho súpera navyše. O tom koho môžeme dostať sa dočítate tu.