Main Content

Vianoce našich hokejistov: Bez kapustnice nezostali ani juniorskú reprezentanti (+VIDEO)

streda, 26. december 2018 09:44 | Autor: Marek Ďaďo

Vianoce slovenských reprezentantov do 20 rokov
Vianoce slovenských reprezentantov do 20 rokov | zdroj: YouTube HockeySlovakia

Už dnes sa začínajú hokejové majstrovstva sveta do 20 rokov v kanadských mestách Vancouver a Victoria. Ako každý rok, ani teraz reprezentanti nemali príležitosť stráviť sviatky v kruhu rodiny, ale oslavujú Vianoce spoločne.

Každoročne sa realizačný tím pokúša chalanom pripraviť čo najpríjemnejšie prostredie a aspoň trochu im pripomenúť domácu atmosféru. „Každý rok sa snažíme pripraviť pre chlapcov Štedrý deň najlepšie ako vieme a hlavne im pripomenúť sviatky a domov aj v takejto diaľke,“ cituje Romana Ulehlu, manažéra tímu, oficiálna stránka SZĽH.

Čo by to boli za Vianoce, keby na stole chýbali tie najtradičnejšie slovenské jedlá. „Snažili sme sa čo najbližšie priblížiť tradičnej slovenskej štedrovečernej večeri. Nechýbala kapustnica, ryba, zemiakový šalát, oblátky, cesnak, či med,“ pokračoval Ulehla.

Posledné 3 roky nebolo na Vianoce doma hneď niekoľko hráčov. „Tým, že sú to už tretie Vianoce po sebe, tak sa dá povedať, že som už nastavený na takýto režim,“ uviedol Miloš Roman.

VIDEO: Vianoce slovenských reprezentantov do 20 rokov

Hokejisti majú medzi sebou údajne dobré vzťahy, ale Martin Fehérváry dodáva, že je to odlišné od trávenia sviatkov na Slovensku. „Je to niečo iné. Hoci dá sa povedať, že tím je akousi druhou rodinou, máme medzi sebou blízke vzťahy, ale predsa len tá skutočná rodina je len jedna,“ uviedol náš kapitán a jeden z najväčších talentov Slovenska.

Hokejisti sú počas turnaja v jednom kole, čo je veľmi náročné. Štedrá večera preto prišla mnohým vhod. „Je to pekné, že sme sa tu takto zišli a takto slávnostne obliekli. Predsa len sú to Vianoce, jedny z najvýznamnejších sviatkov. Aspoň na chvíľu sme trošku vypli od hokeja, na ktorý inak väčšinu času myslíme,“ pokračoval Fehérváry.

Naša juniorská reprezentácia nastúpi na prvý duel už dnes v noci00:30. Ich súperom bude silný tým Spojených štátov amerických. Čakanie na ten to zápas si môžete skrátiť sledovaním videa, ktoré zachytáva ako reprezentanti strávili Vianočný večer.