Main Content

Virgilovi Van Dijkovi sa nikto ani len nepribližuje

pondelok, 4. február 2019 10:03 | Autor: Jakub Vaverka

Virgil Van Dijk
Virgil Van Dijk | zdroj: Instagram FC Liverpool

Liverpool je v tejto sezóne hlavným favoritom na zisk majstrovského titulu v anglickej Premier League. Vo veľkom za to môže obranca Virgil Van Dijk, ktorý je v prebiehajúcom ročníku prakticky neomylný.

Liverpool je stále na prvej priečke Premier League a stále viac sa začína v meste The Beatles skloňovať slovo titul. Pre The Reds by to bol vôbec prvý ligový titul za posledných 29 rokov. Svoj názor k aktuálnemu dianiu poskytol pre plátok  The Daily Mail futbalový analytik Jamie Redknapp, bývalý stredopoliar Tottenhamu Hotspur či práve Liverpoolu.

Redknapp je veľkým fanúšikom holandského obrancu Virgila Van Dijka, ktorý by sa podľa jeho slov mohol stať najlepším hráčom celej sezóny. „Nikto sa mu ani len nepribližuje. Dokázal transformovať Liverpool v ašpiranta na titul, ktorý môže získať prvé prvenstvo v lige za posledných 29 rokov.“

Van Dijk prišiel na Anfield Road v januári roka 2018, kedy Liverpool za jeho služby Southamptonu zaplatil 75 miliónov libier, dodnes najvyššiu čiastku v histórii futbalu, ktorá kedy bola investovaná do obrancu. Ako sa ale ukazuje, Van Dijk má všetko, čo moderný bek potrebuje, navyše má dôležité vodcovské schopnosti.

„Okrem Van Dijka sa v súvislosti s nomináciou na Hráča roka môže spomenúť aj Mohamed Salah, ktorý sa rozbehol či Harry Kane z Tottenhamu Hotspur, ktorý ale momentálne zranený,“ dodal Redknapp, ktorý často verejne poskytuje svoje názory. Ako sa ale hovorí, útok vyhráva zápasy, obrana trofeje. Pochopil to aj Liverpool, ktorý investoval veľké peniaze nielen do Van Dijka, ale v lete aj do Alissona Beckera, skvelého gólmana, ktorý prišiel z AS Rím.